Mediataitoviikko 2024

Mediataitoviikko 5.-11.2.2024

Tällä kertaa Oulun kaupunginkirjasto viettää mediataitoviikkoa musavinkkausten ja mediasatutuokioiden parissa. Saamelaisten kansallispäivä on myös mediataitoviikolla, joten sen kunniaksi tarjolla on myös kaksikielinen satutuokio. Mediataitoviikon sisällöt ovat tarjolla vain Oulun päiväkodeille ja kouluille.

Mediataitoviikon materiaalipankissa on kaikille avoimia materiaaleja: Kansallisen Mediataitoviikon materiaalipankki.

Musavinkkaus

Musiikkimatka maailman ympäri

Mediataitoviikon musavinkkaus 6. ja 8. luokille

Mediataitoviikolla kirjasto tarjoaa Oulun 6. luokkalaisille ja 8. luokkalaisille mediakasvatusta, kansainvälisyyttä ja tietoa kirjaston monipuolisista aineistoista musavinkkausten muodossa. Pääsette matkalle maailman eri kolkkiin musiikin siivillä tutustuen erilaisiin musiikkityyleihin, soittimiin, musiikin tekijöihin ja tarinoihin. Pysähdyspaikat arvotaan, joten matkareitti on kaikille yllätys! Musavinkkaukset pidetään koululla ja niitä on tarjolla rajallinen määrä. 

Musavinkkauksen kesto: 45 minuuttia. Luokassa tulee olla videotykki ja kaiuttimet.

Huom! Työpajat ovat täynnä ja ilmoittautuminen on suljettu. Otamme yhteyttä ilmoittautuneisiin opettajiin työpajan ajan sopimista varten.

Oheismateriaalia

Lorvi-niminen pyjamassa

Mediataitoviikon satutuokio etänä eskareille ja 1.-2. luokille

Varkaussuma pistää koetukselle kaupunkilaisten luottamuksen, poliisivoimien tarkkaavaisuuden, kaikkien medialukutaidon sekä yleiset soveliaisuuden rajat. Kovaksi keitetty dekkari tämä ei ole... pikemminkin absurdiksi vispattu konnasatu.

Kesto: noin 20 minuuttia. 

Satutuokio on tarkoitettu Oulun päiväkodeille ja kouluille. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Voit katsoa satutuokion ryhmän kanssa etänä. Satutuokion linkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin 5.2. klo 8.00 ja sen voi katsoa ryhmän kanssa oman aikataulun mukaan. Tallenne on katsottavissa linkin kautta myös Mediataitoviikon jälkeen.

Varaa kirjoja ryhmällesi etukäteen ja tulosta tehtävät:


Lisätietoja Lorvi-niminen pyjamassa satutuokiosta: Reetta Kähkönen, Oulun kaupunginkirjasto, reetta.kahkonen@ouka.fi.

Saamenkielinen satutuokio

Seikkailuja Saamenmaalta -etäsatutuokio

Saamenkielinen satutuokio etänä eskareille ja 1.-2. luokille

Kaksikielinen pohjoissaame-suomi satutuokio saamelaisten kansallispäivän kunniaksi. Satutunti sopii myös suomenkielisille lapsille. Lukijana Sissi Jomppanen. Kirjana on Risten Buljon Gávvilis rieban (suomeksi Ovela kettu). Tarina sisältää jännittäviä kohtauksia.

Kesto: noin 20 minuuttia.

Satutuokio on tarkoitettu Oulun päiväkodeille ja kouluille. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tämänkin satutuokion voit katsoa etänä. Satutuokion linkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin 5.2. klo 8.00 ja sen voi katsoa ryhmän kanssa oman aikataulun mukaan. Huom! Saamenkielisen satutuokion tallenne on katsottavissa linkin kautta vain maanantai-perjantai 5.-9.2.2024.

Lisätietoja saamenkielisestä satutuokiosta: Elina Holster Marjoniemi, Oulun kaupunginkirjasto, elina.holstermarjoniemi@ouka.fi.

Kirjallisuutta ja lisätietoa: