Kirjavinkkejä kasvattajille ja opettajille

Aiheenmukaisia kirjalistoja varhaiskasvatuksen ja opetuksen tarpeisiin. Kirjalistojen linkit vievät OUTI-verkkokirjastoon. Siellä näet tiedot kirjasta ja sen aihepiiristä. Voit myös tehdä varauksen kirjasta omaan lähikirjastoosi. Varaaminen on ilmaista.

Suomen tietokirjailijat ry:n katalogit: Tietokirjoja alakouluun (2023) ja Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle (2022).

Kirjasaari on tapahtuma, jossa kirjaston henkilökunta esittelee edellisen vuoden aineistojen parhaimmistot. Nappaa tuoreet vinkit koulun kirjahankintoihin. Kirjasaaren vinkit löytyvät OUTI-verkkokirjaston sivuilta: Lasten kirjasto ja Nuorten kirjasto. Seuraava Kirjasaari-tapahtuma on 29.-31.1.2024.

Tunnetaidot, kaveritaidot ja hyvinvointi

Kirjoja tunteista ja yhdessä toimimisesta, ystävyydestä sekä omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta.

Varhaiskasvatus

Alakoulu

Nuoret

Globaalikasvatus

Kirjoja globaalikasvatukseen sekä alakoulun kansainvälisyyspassiin.

Alakoulu, kansainvälisyyspassi

Nuoret

Opinvirta - ympäristöaiheisia kirjavinkkejä

Kestävän tulevaisuuden opinvirran kolme keskeistä teemaa ovat luontosuhde, kiertotalous ja ilmasto-osaaminen. Lue lisää Oulun kaupungin kestävän tulevaisuuden opinvirrasta verkkosivuilta.

Varhaiskasvatus

Alakoulu

Nuoret

Novelleja, klassikoita ja matema­tiikkaa nuorille

Novelleja, klassikoita ja matema­tiikkaa nuorille

Lukemo logo

Lukemo

Valtavan määrän kirjavinkkejä eri ikäisille ja eri aiheista löydät Lastenkirjainstituutin Lukemosta. Uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen. www.lukemo.fi.