Oulu-opiston taidekoulu UPIAn Musiikin taiteen perusopetus

Oulu-opiston taidekoulu UPIA avaa oven musiikin lumoavaan maailmaan!

Oulu-opiston taidekoulu UPIAn musiikin opinnot muodostavat viiden vuoden kokonaisuuden, joka kattaa yhteensä 500 tuntia monipuolisia musiikin opintoja. Opintojesi aikana käyt valitsemasi instrumentin soittotunneilla, osallistut musiikin ryhmäopetukseen sekä harjoittelet ja kehityt omaan tahtiisi kotona. Opinnot voi aloittaa 7–13-vuotiaana.

Taiteen perusopetusta

Taiteen perusopetus on suunnattu lapsille ja nuorille. Tavoitteellinen ja tasolta toiselle etenevä opetus antaa oppilaille mahdollisuuden kehittää ilmaisutaitoaan sekä valmistaa heitä hakeutumaan kyseisen taiteenalan ammatilliseen ja korkeakoulutukseen. Opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen laatimiin valtakunnallisiin perusteisiin.

Soitinopinnot

Musiikin opiskelijat käyvät kerran viikossa valitsemansa instrumentin soittotunneilla. Oman instrumentin hallintaa kerrytetään koko opintojen ajan monenlaisia ja -tyylisiä kappaleita soittaen. Jokaisen soittajan soiva opinpolku on oman näköinen ja kuuloinen.

Musapajat

Musapajat ovat musiikin ryhmätunteja, jotka lähestyvät musiikin opiskelua uudella tavalla yhdessä tutkien, keksien, luoden, ihmetellen ja musiikin kulttuuriperintöä vaalien. Musapajoissa soitetaan, sävelletään ja kuunnellaan musiikkia yhdessä. Musapajoissa saatu musiikin perusteiden opetus tukee soitinopintoja. Musapajalaiset tekevät säännöllisesti pieniä opintoretkiä paikallisiin tapahtumiin, konsertteihin tai taidenäyttelyihin. Musapajoissa tehdään myös joka vuosi yhteisiä projekteja, kuten esimerkiksi opiskelijoiden itsensä ideoimia ja tuottamia konsertteja, videoita, sävellyksiä, pelejä ja pakohuoneita.