Aluevastaavat ja koulukirjasto-opettajat

Koulukirjastot ovat myös järjestäytyneet aluemallin mukaisesti. Jokaisella alueella toimii opettaja koulukirjaston aluevastaavana ja koulukirjasto-opettajien yhteyshenkilönä.

Keskinen alue:
Irene Härkönen, Myllytullin koulu

Pohjoinen alue:
Pauliina Lassila, Pateniemen alakoulu

Itäinen alue:
Satu Jehkonen, Myllyojan koulu

Eteläinen alue:
Helena Nykänen, Madekosken koulu

Lukiot:
Kirsi Nissilä, Haukiputaan lukio

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi(at)eduouka.fi


Koulukirjasto-opettajat

Lista koulukirjasto-opettajista löytyy Kirjastoreitti-sivuston etusivulta.

Koulukirjaston toiminnasta vastaa koulun kirjasto-opettaja oman opetustyön ohella. Osassa kouluja koulukirjasto-opettajan tukena toimii kirjastotiimi.

Koulukirjasto-opettaja vastaa aineiston valinnasta yhdessä koulun muiden opettajien kanssa. Opettajat myös vastaavat koulukirjaston hoidosta, hyllyttämisestä, palautuksista ja aineiston karhuamisesta.

Koulukirjasto-opettajat informoivat koulun opettajia koulukirjastoon liittyvistä ajankohtaisista asioista. He usein myös järjestävät koulukirjaston käytön opastuksen uusille koululaisille.

Lisäksi on yhteistyö kaupunginkirjaston kanssa ja tiedon välittäminen koululle.

Oulun koulukirjasto-opettajan ohjekirja


Koulukirjaston aluetapaamiset

Koulukirjaston aluvastaavat kutsuvat alueensa koulukirjasto-opettajat tapaamiseen kaksi kertaa lukuvuoden aikana. Tapaamisessa on mukana myös lähikirjastojen väkeä.

Aluetapaamisissa informoidaan tulevista koulutuksista ja käsitellään yhteisiä asioita. Kokousten tavoitteena on kehittää yhteisiä toimintatapoja ja -malleja koulukirjastoille. Kokoukset ovat myös hyviä tilaisuuksia tutustua muihin koulukirjasto-opettajiin ja kirjastojen työntekijöihin sekä vaihtaa kokemuksia ja saada vinkkejä omaan koulukirjastoon ja omaan työhön.