Kesän kivoin kortti!


Kesän kivoin kortti! -kampanja on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun koulukirjaston jokavuotinen kampanja ennen koulujen alkua. OUTI-kirjastokortti on koululaisen työväline, jota käytetään sekä koulukirjastoissa, että Oulun kaupunginkirjaston toimipisteissä. Kirjastokortin saa kaikista Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä tai kirjastoautosta. Kirjaston ilmoittautumislomakkeen voit tulostaa myös tältä sivulta.

Tulevien ekaluokkalaisten vanhemmille jaetaan kirjaston ilmoittautumislomakkeet koulujen tutustumispäivinä. Ilmoittautumislomakkeet voi lähettää vanhemmille myös Wilman kautta. Vanhemmille tarkoitetussa lomakkeessa on asiakkaaksi ilmoittautuminen ja kääntöpuolella vinkkejä kirjastokortin käyttöön.

Mitä enemmän lapsi lukee, sitä paremmin hän oppii!

Lukuvinkkejä löydät OUTI-verkkokirjastosta.

Vinkkejä vanhemmille

Osalla Oulun kouluja on Oulun kaupunginkirjaston toimipiste samoissa tiloissa koulun kanssa (Aseman koulu, Hiukkavaaran koulu, Jäälin koulu, Kastellin koulu, Kaukovainion koulu, Kiviniemen koulu, Martinniemen koulu, Pateniemen yläkoulu, Paulaharjun koulu, Pohjankartanon koulu, Ritaharjun koulu ja Ylikiimingin koulu). Muilla kouluilla on oma koulukirjasto, suurimmassa osassa on myös sähköinen lainausjärjestelmä. Myös Oulun koulukirjastoissa käytetään Oulun kaupunginkirjaston OUTI-kirjastokorttia.

Kirjastokortti ja lainaaminen

 • Lapsen kirjastokortti haetaan tältä sivulta löytyvällä lomakkeella Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä tai kirjastoautosta. Lapsi voi valita kolmesta mallista itselleen mieluisan kortin. Uuden kirjastokortin yhteydessä lapsi saa myös pienen Kirjasto on kaverisi -esitteen.
 • Kirjastokortin lainausoikeus on voimassa viisi vuotta. Lainausoikeuden loppuessa asiakkaan yhteystiedot tarkistetaan ja kortti aktivoidaan uudestaan. Puutteelliset asiakastiedot voivat myös aiheuttaa lainauskiellon. Kortin voimassaolon voi tarkistaa ja uusia soittamalla lähikirjastoon tai käymällä kirjastossa.
 • Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin lisäksi myös PIN-koodi, jonka saat kirjastosta. Valitkaa sellainen PIN-koodi, jonka lapsi helposti itse muistaa.
 • Jos OUTI-kirjastokortti katoaa, ilmoitathan siitä heti kaupunginkirjastoon. Kortti asetetaan käyttökieltoon. Vanha kortti mitätöityy, kun uusi kortti otetaan käyttöön. Uusi kirjastokortti kadonneen tilalle maksaa 2 €.

Vinkkejä OUTI-verkkokirjastoon

 • Liitä sähköpostiosoite lapsen tietoihin, jotta eräpäivämuistutukset tulevat perille.
 • Näet lapsen lainat itse OUTI-verkkokirjastossa, kun yhdistät lapsen kirjastokortin Oman tilin Kirjastokortit -sivulle. Tämän jälkeen voit yhdellä kirjautumisella selata kaikkien tilillesi liitettyjen korttien lainoja ja uusia niitä sekä tehdä korteille varauksia. Korteille voi antaa myös nimet käytön helpottamiseksi.

Maksut

 • Lasten aineistosta ja lapsiasiakkaan lainoista ei mene myöhästymismaksua. Palautuskehotuksen lähettämisestäperitään 1,5€ ja toisesta kehotuksesta 3€ maksu. Maksuja voi kertyä enintään 6 €/teos.

Palauttaminen

 • Oulun kaupunginkirjaston kirjastoista ja kirjastoautoista lainatut kirjat voi palauttaa mihin tahansa kaupunginkirjaston toimipisteeseen.
 • Älä palauta kaupunginkirjaston kirjoja koulukirjastoon tai koulukirjaston kirjoja kaupunginkirjastoon. Kirjassa olevasta tarrasta näkee minkä kirjaston kirjasta on kyse.

Oulun koulukirjastojen toimipisteet

 • Koulukirjastojen lainausautomaateilla ei käytetä PIN-koodia.
 • Koulukirjaston kirjoja ei voi varata eikä koulukirjaston lainoista mene myöhästymismaksuja.

Tulostettavat materiaalit

Ilmoittautumislomake vanhemmille (uusi lomake 05/2023)

Mainosjuliste