Näin toimit kirjastoautossa

Oulussa liikkuu kaksi kirjastoautoa: Onneli ja Teuvo. Kirjastoautot käyvät sellaisilla peruskouluilla, joista on matkaa kirjastoon yli 1,3 km.

Kirjastoautosta löytyy aineistoa kaikenikäisille koululaisille, joten kaikki luokka-asteet ovat tervetulleita kirjastoautoon lainaamaan. Kirjastoautokäynnillä luokan mukana olisi hyvä olla opettaja tai muu aikuinen, joka auttaa sopivan tasoisen lukemisen valinnassa.

Kirjastoautojen sähköposti: kirjastoauto.kirjasto(at)ouka.fi.

Kirjastoauto Teuvo, puh. 044 703 7385. Kirjastoauto Onneli, puh. 044 703 7375

Lue lisää Oulun kirjastoautoista.

Onnelin virtuaalivierailu

Vieraile virtuaalisesti kirjastoauto Onnelissa. Katso kuljettajan sekä virkailijan haastattelut, Kiviniemen koulun oppilaat haastattelevat. Onnelista löydät myös lukuvinkkejä.

Näin toimit kirjastoauto Teuvossa

Aikataulut

Kirjastoauton aikataulut tehdään joka kesä seuraavaksi lukuvuodeksi. Aikatauluun voi esittää toiveita. Reiteillä on Oulussa 34 koulua, joten pysäkkiaikoja ei voida pidentää. Kirjastoauton henkilökunta tiedottaa syksyllä kouluja ensimmäisestä käynnistä.

Tiedottaminen vanhemmille
Toivomme, että opettajat tiedottavat Wilman kautta vanhemmille kirjastoauton käytöstä. Kannattaa mainostaa myös kirjaston verkkopalvelujen käyttöä. Sitä kautta vanhemmat voivat seurata myös pulpettikirjojen laina-aikoja.

Kirjapaketit
Kirjastoauto voi toimittaa kouluille pulpettikirja- tai teemapaketteja eri aiheista. Tilaukset voi tehdä kirjastoista tai kirjastoautosta vähintään viikkoa ennen auton seuraavaa käyntiä. Tee kirjapakettien tilaukset sähköpostitse: kirjastoauto.kirjasto(at)ouka.fi.

Ekaluokkalaisten käynti kirjastoautossa
Ehdotamme kouluille aikaa 1. luokan oppilaiden tutustumiskäynnille. Myös koulut voivat ehdottaa aikoja. Yhden pysäkin aikana 1-2 luokkaa ehtii käydä tutustumassa kirjastoautoon. Esittelypäivinä auto on varattu vain ekaluokkalaisille.

Ennen ensimmäistä kirjastoauto-vierailua, katsokaan luokan kanssa yläpuolelta löytyvä Näin toimit kirjastoautossa -video. 

Koululaisille kannattaa tulostaa kotiin mukaan ilmoittautumislomakkeet ennen ensimmäistä käyntiä kirjastoautossa. Opettaja voi palauttaa täytetyt lomakkeet kirjastoon tai kirjastoautoon.