Näin toimit kirjastoautossa

Oulussa liikkuu kaksi kirjastoautoa: Onneli ja Kauno. Kirjastoauto Onneli vierailee pääasiassa päiväkodeilla ja Kauno kouluilla. Kirjastoautot käyvät sellaisilla peruskouluilla, joista on matkaa kirjastoon yli 1,3 km. Kirjastoautosta löytyy aineistoa kaikenikäisille lapsille ja nuorille, joten kaikki luokka-asteet ovat tervetulleita kirjastoautoon lainaamaan.

Aikataulut ja yhteystiedot

Kirjastoautojen aikataulut löydät kirjaston pääsivuilta: Lue lisää kirjastoautoista.

Kirjastoautojen sähköposti: kirjastoauto.kirjasto(at)ouka.fi.

Kirjastoauto Kauno, puh. 044 703 7385. Kirjastoauto Onneli, puh. 044 703 7375

Katso videolta tärkeät tärpit kirjastoautossa toimimiseen.

 

Kirjastoautot Onneli ja Kauno

Aikataulut

Kirjastoauton aikataulut tehdään joka kesä seuraavaksi lukuvuodeksi. Aikatauluun voi esittää toiveita. Kouluja on paljon, joten pysäkkiaikoja ei pystytä pidentämään. Kirjastoauton henkilökunta tiedottaa syksyllä kouluja ensimmäisestä käynnistä.

Tiedottaminen vanhemmille
Toivomme, että opettajat tiedottavat Wilman kautta vanhemmille kirjastoauton käytöstä. Kirjastokortti on hyvä olla mukana koulussa, että autosta lainaaminen onnistuu. Kannattaa mainostaa myös OUTI-verkkokirjaston käyttöä. Sitä kautta vanhemmat voivat seurata myös pulpettikirjojen laina-aikoja.

Kirjapaketit
Kirjastoauto voi toimittaa kouluille pulpettikirja- tai teemapaketteja eri aiheista. Tilaukset voi tehdä kirjastoista tai kirjastoautosta vähintään viikkoa ennen auton seuraavaa käyntiä. Tee kirjapakettien tilaukset sähköpostitse: kirjastoauto.kirjasto(at)ouka.fi.

Ekaluokkalaisten käynti kirjastoautossa
Ehdotamme kouluille aikaa 1. luokan oppilaiden tutustumiskäynnille. Myös koulut voivat ehdottaa aikoja. Yhden pysäkin aikana 1-2 luokkaa ehtii käydä tutustumassa kirjastoautoon. Esittelypäivinä auto on varattu vain ekaluokkalaisille.

Ennen ensimmäistä kirjastoauto-vierailua, katsokaan luokan kanssa yläpuolelta löytyvä Näin toimit kirjastoautossa -video. (uusi video tulossa)

Koululaisille kannattaa tulostaa kotiin mukaan ilmoittautumislomakkeet ennen ensimmäistä käyntiä kirjastoautossa. Opettaja voi palauttaa täytetyt lomakkeet kirjastoon tai kirjastoautoon.

Virtuaalivierailu kirjastoauto Kaunoon

Kirjastoauto Kauno on Oulun kaupunginkirjaston uusi kirjastoauto ja palvelee yli kahtakymmmentä Oulun koulua. Kirjastoauto Kaunossa on yksi ovi sekä palvelutiski. Autosta löytyy myös lainausautomaatti. Palvelutiskiltä lainaaminen on edelleen mahdollista. Automaatilla lainaamiseen tulee olla kirjastokortin lisäksi nelinumeroinen PIN-koodi. PIN-koodin käytöstä voit lukea lisää Kirjastoreitin sivulta: OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi.

Tervetuloa tutustumaan kirjastoauto Kaunoon!


Katso saavutettava versio tästä interaktiivisesta kuvasta.

Virtuaalivierailu kirjastoauto Onneliin

Vieraile virtuaalisesti kirjastoauto Onnelissa. Katso kuljettajan sekä virkailijan haastattelut, Kiviniemen koulun oppilaat haastattelevat. Virtuaali-Onnelista löydät myös lukuvinkkejä.Katso saavutettava versio tästä interaktiivisesta kuvasta.