Kirjaston e-kirjat ja äänikirjat

Pohjoisen eKirjasto

Kirjaston e-kirjat, äänikirjat, e-lehdet ja muu e-aineisto verkossa
 

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastojen e-kirjat ja e-lehdet ja muu digitaalinen aineisto löytyy OUTI-verkkokirjaston kautta: Pohjoisen eKirjasto . E-kirjojen, äänikirjojen ja e-lehtien lisäksi eKirjastosta löytyvät myös musiikki- ja elokuvapalvelut. Eri aineistolajeille on eKirjastossa omat palvelut. eKirjastoa pääset käyttämään kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Suurin osa eKirjaston palveluista toimii myös etänä luokkahuoneessa. Julkinen esittäminen on kuitenkin kielletty, joten oppilaan tulee lainata aineistot omalla kirjastokortillaan.


Ellibsistä löytyy e-kirjoja ja äänikirjoja

E-kirjojen lukemista tai kuuntelemista varten asenna sovelluskaupasta Ellibs-sovellus. Voit myös lukea tai kuunnella selaimessa.


Libby vie englanninkielisten kirjojen äärelle

Englanninkieliset e-kirjat ja äänikirjat löytyvät eKirjaston Overdrive-palvelusta. Asenna sovelluskaupasta Libby-sovellus tai käytä selaimella.


Luetaan e-lehtiä

eMagz-palvelusta löytyy kotimaisia aikakauslehtiä. Kirjaudu kirjastokortilla ja PIN-koodilla eKirjaston etäkäyttö-linkin kautta.

PressReader-lehtipalvelussa on yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 120 eri maasta yli 60 kielellä. Asenna PressReader-sovellus tai käytä selaimella.


Katso eKirjaston opastusvideot lapsille

Katso Pohjoisen eKirjaston opastusvideot Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta.

Valtakunnallinen lasten ja nuorten digikokoelma

Uusi, perheiden oma kokoelma tekee lasten ja nuorten digisisältöihin pääsystä helppoa. Lapset ja nuoret voivat lukea tai kuunnella e-kirjoja ja äänikirjoja samoilla tutuilla laitteilla, joita he jo muutenkin käyttävät. Valtakunnallinen digikokoelma tarjoaa myös kouluille paremmat mahdollisuudet toteuttaa opetussuunnitelmaa, kun kokonaiset koululuokat voivat yhtä aikaa lainata saman teoksen.

Kokoelma sisältää laadukkaan lasten ja nuorten suomen- ja ruotsinkielisen e-kirjallisuuden ja äänikirjallisuuden mukaan lukien tietokirjat. Kokoelma ei sisällä digilehtiä. E-kirjat ja äänikirjat toimivat älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla.

Tutustu kokelmaan tarkemmin ja lainaa e-kirja tai äänikirja. Kokoelman löydät OUTI-verkkokirjaston eKirjastosta: lasten ja nuorten digikokoelma Pohjoisen eKirjaston verkkosivuilla.


Lähde luokan kanssa vierailulle digikirjastoon

Jokainen oppilas lataa sovelluksen ja lainaa kirjan omalla laitteellaan ja kirjastokortillaan.

  1. Lataa mobiililaitteelle sovelluskaupasta Ellibs-sovellus.
  2. Valitse oma kirjasto: Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto
  3. Kirjaudu oman kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.
  4. Valitse etusivun valikoista Valtakunnallinen lasten ja nuorten kokoelma.
  5. Klikkaa haluamasi kirjan kansikuvaa ja mene kirjan tietoihin. Lainaa kirja.
  6. Kirjan tiedoista näet kuinka monta kappaletta on saatavilla.
  7. Kirjojen laina-aika on 28 päivää.
  8. Kirja palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Lasten ja nuorten digikirjasto on avoinna 31.12.2023 saakka.

eKirjaston opastusvideot

Oulun kaupunginkirjaston e-kirjat ja e-lehdet löytyvät OUTI-verkkokirjastosta. Näiden videoiden avulla voit tutustua eKirjaston käyttöön.

Näin käytät kirjaston e-aineistoja

 

Lasten kirjasto

Mitä löytyy eKirjastosta?

 

Lainaa e-kirjoja Ellibsistä