Lukion kirjallisuusdiplomi

Lue. Elä. Tunne.

Lukemalla uusiin maailmoihin. Lukion kirjallisuusdiplomi tutustuttaa sinut monipuolisesti kirjallisuuden maailmaan. Diplomin suorittaminen on vapaaehtoista ja voit suorittaa sen omassa tahdissa lukio-opintojen aikana. 

Alla olevasta kuvasta näet lukion diplomin kirjalistat. Kuvan hotspoteista avautuu suora linkki kirjaryhmän kirjoihin OUTI-verkkokirjastossa. Siellä voit varata sopivan kirjan noudettavaksi omaan kirjastoosi. Hotspoteista avautuvat tekstit voit myös kuunnella tekstiruudun oikealla puolella olevasta painikkeesta.

 

Diplomin suorittaminen

Lukion kirjallisuusdiplomiin luetaan 16 kirjaa. Voit tutustua teokseen lukemalla kirjan, kuuntelemalla äänikirjan tai katsomalla elokuvan. Tutustumistapa sovitaan opettajan kanssa. Kirjoja voi valita luettavaksi kirjallisuusdiplomilistalta. Mikäli haluat lukea jonkin kirjan listan ulkopuolelta, sovi siitä opettajan kanssa.

Kirjallisuusdiplomin suoritustapa sovitaan opettajan kanssa. Suoritus voi tapahtua vapaamuotoisesti keskustelemalla tai tekemällä tehtäviä. Jokaisen teoksen erillinen testaaminen ei ole tarpeellista, vaan testaaminen voi tapahtua esimerkiksi 3-6 teoksen erissä. Tällöinkin opettaja voi halutessaan kysyä vain yhdestä tai muutamasta teoksesta.


Kurssimerkintä

Oulun lukioilla kirjallisuusdiplomin suorittaminen on koulukohtainen syventävä kurssi koodilla ÄI16. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä (S). Kirjallisuusdiplomin suorittaneet huomioidaan diplomilla, joka jaetaan lukuvuoden päättöjuhlassa.

Diplomin kuvituksen on tehnyt Elina Warsta.
 

Lukion materiaalit

Lukion kirjalista (uusi lista, elokuu 2020)

Tehtäväideoita (elokuu 2020)

Mainosjuliste tulostettavaksi

Oppilaille jaettavat painetut diplomit tilataan koulukirjaston informaatikolta: helena.valtakorpi (at) ouka.fi.