Lukion S2-kirjallisuusdiplomi

Lukion S2-oppilaiden kirjallisuusdiplomi on tehnyt Merja Sormunen opinnäytetyönä Oulun ammattikorkeakoulussa.

S2-diplomin kirjalistalle on valittu helppolukuista kirjallisuutta. Myös monikulttuurisuus on huomioitu aineiston valinnassa. Oppilaan kielitaito huomioiden, luettaavaa voi etsiä myös yläkoulun ja lukion perusdiplomin kirjalistoilta.

S2-kirjallisuusdiplomi on koulukohtainen syventävä kurssi S211. Kurssi arvioidaan Wilmassa suoritusmerkinnällä (S).

Diplomin suorittaminen

Lukion S2-kirjallisuusdiplomiin luetaan 12 kirjaa. Kirjoja voit valita luettavaksi S2-kirjalistalta. Kolme teoksista voi kuunnella joko äänikirjana tai katsella elokuvana. Sovi opettajan kanssa. Kirjoja voi valita luettavaksi kirjallisuusdiplomilistalta. Valitse kirjat monipuolisesti eri kirjaryhmistä. Voit halutessasi valita luettavaa myös kirjalistan ulkopuolelta. Sovi tällöin luettavista kirjoista opettajan kanssa. Opiskelija voi lukea yhden kirjoista myös omalla äidinkielellään. Oulun kaupunginkirjaston kokoelmista löytyy luettavaa myös harvinaisemmilla kielillä. Kirjastolla on vaihtuva kokoelma monikielisen kirjaston kautta. Kysy lisää kirjastosta!

Kirjallisuusdiplomin suoritustapa sovitaan opettajan kanssa. Suoritus voi tapahtua vapaamuotoisesti keskustelemalla tai tekemällä tehtäviä. Jokaisen teoksen erillinen testaaminen ei ole tarpeellista, vaan testaaminen voi tapahtua esimerkiksi 3–6 teoksen erissä. Tällöinkin opettaja voi halutessaan kysyä vain yhdestä tai muutamasta teoksesta. Vinkkejä suoritustehtäviksi löytyy osoitteesta www.kirjastoreitti.fi

Kirjallisuusdiplomin suorittamisesta saa kurssimerkinnän Wilmaan ja se arvioidaan suoritusmerkinnällä (S). Kirjallisuusdiplomin suorittaminen huomioidaan diplomilla, joka jaetaan lukuvuoden päättöjuhlassa.

 

S2-diplomin materiaalit S2-diplomin materiaalit

Lukion S2-diplomin kirjalista (tulossa!)

Tehtäväideoita löydät lukion diplomin sivulta.

Oppilaille jaettava diplomi on sama kuin lukion perusdiplomissa. Tilaa diplomit koulukirjaston informaatikolta helena.valtakorpi(at)ouka.fi.

S2-diplomin lisälehti (tulossa!)

Kirjoja verkossa eri kielillä Kirjoja verkossa eri kielillä

Bilinguis

Interlinear library

LibriVox

Project Gutenberg

Unite for Literacy