Ryhmän tai luokan kanssa omatoimikirjastoon

Oulun kirjastoissa on normaalien palveluaikojen lisäksi myös omatoimiaikaa. Oulun kaupunginkirjaston pääsivuilta näet, missä kirjastoissa on omatoimikirjasto sekä yleisiä ohjeita omatoimikirjastossa toimimiseen.

Lapsiryhmät tulevat kirjastoon omatoimiajalla aikuisen johdolla. Sisälle omatoimikirjastoon kirjaudutaan siis aikuisen omalla, henkilökohtaisella kirjastokortilla. Huom! Opettajan kirjastokortilla tai päiväkodin yhteisökortilla ei voi kirjautua kirjastoon omatoimiaikana. Aikuinen on vastuussa ryhmän toiminnasta kirjaston tiloissa.

Omatoimiajalla kirjastossa voi lainata ja palauttaa aineistoja. Lapset ja nuoret voivat lainata aineistoja omalla kirjastokortillaan. Päiväkodit voivat omatoimiaikana lainata ryhmän kortilla ja opettajat Opettajan kirjastokortilla.

Oppilaat lainaavat

Oppilaat lainaavat kirjat automaatilla omilla kirjastokorteillaan. Kirjastokortin lisäksi tarvitaan PIN-koodi.

Mikäli lapsella ei ole PIN-koodia, täytyy oppilaan käydä se hakemassa kirjastosta ennen kirjastovierailua tai tilata se OUTI-verkkokirjaston kirjautumisikkunan "Unohditko PIN-koodisi?" -linkistä asiakastietoihin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen. Laita vanhemmille Wilma-viesti ennen kirjastovierailua, että kirjastokortti ja PIN-koodi ovat kaikilla oppilailla kunnossa eikä kortilla ole sellaisia maksuja, jotka saattavat estää lainaamisen.

Lainausautomaateilla voi käyttää myös mobiilikirjastokorttia. Alla olevassa kuvassa ohjeet mobiilikirjastokortin lataamiseen OUTI-verkkokirjastosta.

Jos oppilaalla ei ole PIN-koodia mukana omatoimiaikana asioitaessa, hän ei pysty lainaamaan omalla kirjastokortillaan.

Lue lisää OUTI-kirjastokortista ja PIN-koodin käytöstä Kirjastoreitti-sivuilta.