Maailmankoulun matkalaukut

Oulussa on Maailmankoulun matkalaukkuja saatavilla useasta eri teemasta. Eri laukut on suunnattu eri-ikäisille oppijoille. Matkalaukkujen sisällöstä vastaa sivistys- ja kulttuuripalveluiden Maailmankoulun tiimi. Voit antaa palautetta ja kehittämisehdotuksia laukkujen sisällöstä verkkolomakkeella.

Matkalaukut sijaitsevat Oulunsalon kirjastossa. Niiden laina-aika on 4 viikkoa.

Voit tehdä laukkuihin varauksen OUTI-verkkokirjastossa ja valita noutopaikaksi lähikirjastosi. Alla olevasta listauksesta löydät jokaisen matkalaukun kuvauksesta linkin laukun tietoihin verkkokirjastossa.

Laukun varaamista varten tarvitset OUTI-kirjastokortin ja salanumeron. Nouda laukku haluamastasi lähikirjastosta tai kirjastoautosta. Noutopaikan voit valita verkkokirjastossa. Laukun voit palauttaa mihin tahansa Oulun kaupunginkirjaston toimipisteeseen.


Laukkuihin on koottu laajasti teemaan liittyvää materiaalia kuten video- ja dvd-filmejä, lautapelejä, julistesarjoja, kuvakortteja sekä erilaisia toiminnallisia ja pohdintatehtäviä. Jokaisessa laukussa on valmiita tuntisuunnitelma- ja työpajaehdotuksia sekä lisämateriaalia opettajalle aiheeseen tutustumiseksi.

 

Laukkujen sisältö on numeroitu ja lista aineistoista löytyy laukussa olevasta kansiosta. Varmista ennen palauttamista, että kaikki aineisto on tallella! Mikäli jotain on kadonnut, ilmoita siitä kirjastoon.

 

Tutustu myös virtuaalimatkalaukkuihin Maailmankoulun verkkosivuilla.

Maailmankoulun valtakunnallisen toiminnan tavoitteena on tukea kouluissa tapahtuvaa globaalikasvatusta. Tähän kuuluu monia teemoja, mm. ihmisoikeudet, kestävä kehitys, monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

 

Maailmankoulu facebookissa.