Kirjastoreitin Extra - Mediakasvatuksen työpajat

Kirjastoreitin Extrat ovat yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettuja kokonaisuuksia tai sellaisia sisältöjä, mitkä eivät ole kaikkien Oulun kirjastojen valikoimissa.

 

Kirjasto tarjoaa kouluille myös mediakasvatuksen työpajoja mm. erilaisten kampanjaviikkojen aikana. Työpajat sopivat pidettäväksi myös etänä. Voit tiedustella työpajoja ympäri vuoden kirjastonhoitaja Minttu Luomalalta, minttu.luomala(at)ouka.fi, puh. 050 3166 580.


Seuraavat mainostyöpajat alakouluun ja yläkouluun järjestetään Luetaan! -tapahtuman yhteydessä 17.-28.5.2021. Ilmoittautuminen työpajoihin avautuu 20.4.2021


Syyslukukaudella kirjasto järjestää mediakasvatustyöpajoja Peliviikolla 8.-14.11.2021. Tiedotamme näistä tarkemmin syksyllä.


Mainostyöpaja alakouluun

Työpajan aiheena on mainosten tunnistaminen ja se perustuu Mediametkan Mainonnan lukutaito -materiaaliin.

Tehtäväkokonaisuudessa opetellaan tunnistamaan mainoksia ja ymmärtämään mainonnan kohdentamisen logiikkaa. Tehtävien tavoitteena on johdattaa lapset itse pohtimaan miksi mainoksia on, ja miten niiden vaikutuksista voisi tulla tietoiseksi. Käydään esimerkkien avulla läpi, miten mainoksia suunnitellaan eri ihmisille sopiviksi.  Oppilaat suunnittelevat pareittain oman hahmon ja miettivät mitä hänelle voisi mainostaa.

Työpajan kesto: 45 minuuttia.


Mainostyöpaja yläkouluun

Työpajan aiheena on piilomainonta. Pohjana on aikakausmedian Piilomainonnan oppimateriaali Piiloleikki.

Mitä on piilomainonta? Missä piilomainontaa on? Millainen on sinun kuluttajaprofiilisi? Tehtävät toteutetaan parityönä. Kuluttajaprofiilien perusteella suunnitellaan mainos. 

Työpajan kesto: 60 minuuttia.

Tunnista valeuutinen IFLA/Suomen kirjastoseura