Valopäät verkossa

Valopäät verkossa -oppimiskokonaisuus löytyy kirjaston ylläpitämältä Eväitä opiskeluun -sivustolta on tarkoitettu 7. – 9. luokan oppilaille. Oppilas voi tehdä tehtäviä itsenäisesti tai niitä voidaan käsitellä opettajavetoisesti oppitunnilla.

Oppimiskokonaisuuden tavoitteena on, että oppilas tutustuu Eväitä opiskeluun -sivuston sisältöihin ja osaa käyttää monipuolisesti erilaisia tiedonlähteitä ja hakutapoja. Hän osaa myös hyödyntää kirjastojen aineistoja ja palveluja ja osaa käyttää verkkokirjastoa omatoimisesti. Oppilas osaa toimia tekijänoikeuksia kunnioittaen. Hän osaa myös tutkia ja vertailla lähteiden luotettavuutta ja suhtautua kriittisesti löytämäänsä tietoon. Tehtävät voidaan tehdä koulussa opettajan johdolla tai itsenäisesti kotona.

Valopäät verkossa oppimiskokonaisuus löytyy myös Qridi-oppimisympäristöstä, jossa oppilaan etenemistä voi seurata. Sisällöt ja varsinaiset tehtävät ovat kuitenkin Eväitä opiskeluun -sivustolla.

Lisenssi

CC BY-NC-SA 4.0 Nimeä - Ei kaupallinen - Jaa samoin.
Mikäli haluat kirjastossasi tai koulullasi käyttää näitä oppimiskokonaisuuksia, suosittelemme niiden käyttöä suoraan Kirjastoreitti-sivuilta esimerkiksi linkittämällä oman kirjaston tai koulun verkkosivuille. Sivuston sisältö on vapaasti käytettävissä missä tahansa.