Hyvä, lämminsävyinen valaistus on tärkeä kirjastossa. Tuo myös viihtyisyyttä.
Kirjahyllyt
Koulukirjaston kokoelmassa on yleensä kirjoja alle 2000 nidettä. Yhdelle metrille hyllyä menee noin 50 kirjaa. Hyllymäärää mitoitettaessa on hyvä jättää myös tyhjää tilaa hyllyihin. Aineistoa saa paremmin esille ja kirjaston käytettävyys on parempi.
Kirjojen palautuslaatikko
Kirjastossa on hyvä olla palautuslaatikko. Voi ostaa valmiita, teettää tai käyttää isokokoista postilaatikkoa. Kirjasto-opettaja tyhjentää tämän ja palauttaa aineiston.
Lainausautomaatti
Lukollinen kaappi, kaapissa keskusyksikkö, hiiri ja näppäimistö. Pöydän päällä vain näyttö ja viivakoodinlukija. Tältä koneelta verkkoyhteys oppilasverkkoon, kiinteä IP-osoite. Täytyy olla miellyttävä käyttää seisoen, eripituiset lapset huomioitava. Pöytätilaa sen verran, että siihen mahtuu kirjoja ja on helppo lainata.
Kirjastovirkailijan työpiste
Tarvitaan tietokone ja työpöytä. Tältä koneelta yhteys hallintoverkkoon, kiinteä IP-osoite. Pöytätilaa kirjojen käsittelyyn ja hyllyjä.
Lehdet
Lehtikaappi ja lehtien lukutila.
Ryhmätyöskentely
Kalusteiden avulla tarjolle, muokattavat kalusteet. Pieniä läppäripöytiä tai tablettitasoja. Läppäreiden latauspaikkoja tarpeeksi!
Hengailupaikkoja
Sohva tai muitamukavia istuinpaikkoja.
Tiedonhankinnan opetus
Voidaan toteuttaa luokissa tai koulukirjastossa. Kirjaston tiloissa voidaan tietoa hakea tableteilla tai läppäreillä. Opettajan käyttöön kirjastossa voisi olla läppäri, tykki ja valkokangas.