Taideaineiden opettaja
Niina Ollanketo
p. 040 555 0069
niina.ollanketo[at]ouka.fi

Taide- ja taitoaineiden opettaja 
Hanna Savolainen

p. 044 703 9105
hanna.savolainen[at]eduouka.fi

Taide- ja taitoaineiden opettaja 
Pia Leppänen-Keränen

virkavapaalla 1.11.2021-31.7.2023

Kuvataiteen opettaja
Johanna Erkkilä

p. 050 466 7365
johanna.erkkila[at]eduouka.fi

 

Kuvataide

Kuvataide

Kuvataidekursseilla voi opiskella monia eri kuvataiteen osa-alueita päivisin ja iltaisin. Opisto järjestää peruskursseja ja mahdollisuuksien mukaan jatkokursseja. Käyttämänsä materiaalin ja välineet jokainen opiskelija hankkii itse ryhmässä saamiensa ohjeiden mukaisesti.

Kuvataiteen alkeis- ja jatkoryhmät on merkitty numeroilla. Ryhmä 1 on tarkoitettu alkeita vasta opetteleville ja ryhmä 2 pidemmälle edenneille opiskelijoille.  Kurssi A ja B ovat samansisältöiset rinnakkaiskurssit.

Piirustus ja maalaus

Maalausta voi opiskella muun muassa akvarelli-, pastelli-, akryyli- ja öljyväri-, muotokuva-, ja ikonimaalauskursseilla tai piirustuksen ja maalauksen yhdistelmäkursseilla. Maisemamaalauksen kursseja järjestetään syksyisin ja keväisin, jolloin työskennellään ulkona suoran luontohavainnon ja kokemuksen perustalta. Posliininmaalauksessa maalataan erilaisia posliiniesineitä ja -pintoja, jotka poltetaan paikanpäällä posliiniuunissa.

Piirustuskursseilla voi opiskella elävän mallin piirustusta ja croquis-piirustusta.
 

Keramiikka, mosaiikki, lasinsulatus ja kuvanveisto

Keramiikassa järjestetään sekä aikuisille että lapsille ja nuorille tarkoitettuja ryhmiä. Lasten ryhmissä alaikäraja on 7 vuotta. Ryhmissä tehdään keramiikkaa käsinrakennustekniikoilla. Mahdollisuus on myös dreijaamiseen ja valutöiden tekoon. Työt poltetaan paikanpäällä keramiikkauunissa. Käyttämänsä materiaalin kuten saven ja lasitteet opiskelija saa kurssilta ja ne maksetaan ohjaajalle kurssin kuluessa. Mosaiikkikursseilla pinnoitetaan erilaisia esineitä ja tehdään niistä uutta. Lasityön alueella järjestetään lasinsulatus-, tiffany- ja lyijylasitekniikkaan perustuvia lasityökursseja. Kaikista edellä mainituista tekniikoista järjestetään erilaisia yhdistelmäkursseja. Kuvanveistoryhmissä tehdään patsaita elävän mallin mukaan.

Grafiikka

Grafiikan alueella tutustutaan eri grafiikan tekniikoihin kuten etsaukseen, akvatintaan,  monoprinttiin, carborundumiin, collagrafiaan, puu- ja linografiikkaan sekä monotypiaan. Eri vuosina ohjelmaa toteutetaan vaihtelevasti.