Liikuntakoulu
Koulutie 4
90460 Oulunsalo

Liikuntakoulun vastaava
Jouko Jokirinta

p. 050 3887 001
jouko.jokirinta[at]ouka.fi

 

Liikuntakoulu

Tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ikäkaudelleen sopivaa tavoitteellista ja monipuolista liikuntaa ohjatussa ja turvallisessa ympäristössä. Erityisesti pyritään saamaan mukaan toimintaan lapset ja nuoret, jotka eivät aktiivisesti osallistu urheiluseuratoimintaan ja/tai jotka muuten haluavat kehittää itseään liikunnallisesti. Liikuntakoulu täyttää osaltaan päivittäistä suositeltua liikkumisen tarvetta.

Liikuntakoulussa on mahdollisuus aloittaa liikuntaharrastus jo lapsi/aikuinen ryhmässä lapsen ollessa 2-5 -vuotias. Perusjaksolla liikuntakoulu tarjoaa 0-4 luokkalaisille monipuolista ja vaihtelevaa perusliikuntaa (yleisurheilu, suunnistus, palloilu, voimistelu, luistelu, hiihto). Myöhemmin lajitaitojaksolla 5-8 luokkalaisille on kiinnostuksen mukaan etenevää liikuntaa palloilussa, erityisesti salibandyssä. Lajitaitojaksolla opettajalla on vapaus valita, mihin valitun lajiryhmän lajeihin hän opetuksessaan keskittyy. Tässä vaiheessa nuorille korostetaan erityisesti myös terveellisten elämäntapojen merkitystä.

Oppitunnin pituus on perusjaksolla 60 minuuttia, lapsi/aikuinen ryhmissä 45 minuuttia ja lajitaitojaksolla 90 min. Opetuskertoja on syys- ja kevätlukukaudella kummassakin 15 kertaa.

Opetuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen vaikuttavat oppilaiden kiinnostuksen lisäksi käytössä olevat liikuntatilat.

Liikuntakouluun voit ilmoittautua tästä linkistä.