Maksut Maksut

Maksukäytännöt

Oulun kaupunki ja valtio rahoittavat osan menoista. Sen vuoksi maksut voidaan pitää kohtuullisina. Maksut ovat kurssikohtaiset ja vaihtelevat järjestämiskustannusten mukaan. Kurssimaksu on mainittu aina kurssin yhteydessä. Lisäksi osallistuja hankkii itse työ- ja oppimateriaalit. Lyhyt- ja viikonloppukursseilla kurssimaksun tulee olla suoritettuna ennen kurssille tuloa. Opisto ei ota vastaan ilmoittautumisia, jos opiskelijalla on kurssimaksuja maksamatta.

Maksut palautetaan vain, mikäli kurssi ei ala. Kurssilta poissaolo ei alenna kurssimaksua. Viikoittainen opistoryhmä/soittotunti voi peruuntua kerran lukuvuoden aikana opettajan sairastumisen takia eikä sitä tällöin korvata opiskelijalle. Jos poissaolokertoja tulee enemmän, hankitaan opettajalle sijainen tai tunnit korvataan myöhemmin, mistä ilmoitetaan opiskelijoille.

Kurssien peruutus, huomautuslaskut ja perintä

Jos joudut perumaan varaamasi kurssipaikan, tee se vähintään 5 vrk ennen kurssin alkua, joko soittamalla opiston toimistoon tai ilmoittautumisnumerolla netissä. Muussa tapauksessa veloitamme koko kurssimaksun. 
Peruuttamatta jääneet paikat jäävät huomautuslasku valikkoon ja niistä tulee automaattisesti huomautuslasku. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.
Voimassa olevan lainsäädännön mukaan viivästyneistä kurssi- tai muista maksuista saadaan periä korkoa ja maksut ovat ilman tuomiota ja päätöstä ulosottokelpoisia.
Maksamattomista laskuista lähetetään ensin huomautuslasku. Tämän jälkeen edelleen maksamattomat laskut laskutetaan yleislaskulla, jonka jälkeen Oulun kaupunki hoitaa perinnän.
 

Kurssien opiskelijamäärät

Opintoryhmän toiminnan aloittaminen ja toiminnassa pysyminen edellyttää 10 opiskelijan läsnäolon. Liikuntaryhmissä pitää olla 12 ilmoittautunutta, jotta kurssi aloitetaan. Taiteen perusopetuksen ryhmissä vähimmäismäärä on 8 oppilasta. Siksi ilmoittautuminen ajoissa on tärkeää. Vältä poissaoloja ja keskeyttämistä – siten turvaat myös opintoryhmäsi muiden jäsenten opiskelumahdollisuudet!

Opiston pitämät rekisterit

Oppilaitos voi henkilötietolain 13 § perusteella käsitellä opiskelijan henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeen opiskelijan yksiselitteisessä yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi (mm. opetuksen järjestäminen, tutkinnot, todistukset, maksut). Opiskelijan henkilötunnusta tai muita tietoja EI luovuteta ulkopuolisille, vaan käytetään ainoastaan opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja opiskelijarekisterin lainmukaiseen ylläpitoon.

Opetushallituksen tukemat ryhmäopetuksen kurssit eläkeläisille, maahanmuuttajille ja työttömille

Oulu-opisto on saanut Opetushallitukselta opintoseteliavustusta eläkeläisille, maahanmuuttajille ja työttömille järjestettävään koulutukseen. Työttömille myönnetään kaksi 15 € alennusta vapaasti valittaville ryhmäopetuksen kursseille. Maahanmuuttajat saavat yhden 15 € alennuksen vapaasti valitsemaansa ryhmäopetuksen kurssille. Kurssit, joihin eläkeläiset voivat saada yhden 15 € alennuksen, on mainittu kyseisten kurssien kohdalla. Alennukset eivät koske jumppapakettia. Näille kursseille ilmoittaudutaan normaalisti, mutta alennuksen saadakseen on otettava yhteyttä Oulu-opiston toimistoon ennen kurssin maksamista. Opintosetelialennuksia jaetaan niin kauan, kuin rahaa riittää. 
 

Liikunta- ja kulttuurisetelit

Setelit (ja kortit) ovat työnantajien myöntämiä etuja työntekijöille. Oulu-opistossa käyvät maksuvälineenä TYKY-kuntoseteli ja TYKY-online, Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum-mobiilimaksu ja Smartum Saldo-kortti, Luottokunnan virikeseteli sekä ePassi maksuja (SporttiPassi ja KulttuuriPassi) otetaan vastaan verkkomaksuna.  Ilmoittaudu normaalisti netin välityksellä kursseille, mutta käy maksamassa kurssi henkilökohtaisesti Oulu-opiston toimistossa. Seteleistä ei anneta vaihtorahaa. Smartum-kortilla on mahdollista maksaa netissä osoitteessa www.smartum.fi ja Oulu-opiston toimistossa Haukiputaalla. Kulttuuriseteleitä voit myös hyödyntää Teatterikuopan lippuja ostaessasi. Setelit ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa muiden perheenjäsenten kurssi- tai pääsymaksuja.

Smartum Saldo-kortilla maksaminen:
 
Smartum-kortilla voi maksaa maksupäätteellä vain Haukiputaan toimistossa. 
Smartum-kortilla on mahdollista maksaa kätevästi myös kotona netissä osoitteessa www.smartum.fi.
• Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi
• Siirry käyttökohdehakuun
• Kirjoita toimipisteen nimi Oulu-opisto ja hae käyttökohdetta
• Valitse Oulu-opisto/Pohjankartanon yksikön kohdalta painike Smartum Saldo verkkomaksu. HUOM! Kaikkien yksiköiden maksut
• Kirjoita viestikenttään kurssin nimi sekä laskusta saamasi viitenumero ja maksukenttään kurssimaksu ja paina Maksa
• Tarkista maksusi ja Vahvista osto
• Saat sähköpostiisi kuitin maksusta. Toimita kuitti opiston toimistoon.

 

Todistukset

Säännöllisesti kurssilla mukana olleet saavat pyynnöstä todistuksen. Kurssitodistus kuluvan työvuoden ajalta on ilmainen, aiemmista opinnoista se maksaa 7 €/kurssi ja jos todistus postitetaan, peritään siitä 3 €:n postitusmaksu.

 

Tenttitilaisuudet

Tarvittaessa opisto järjestää valvottuja tenttitilaisuuksia. Osallistuja suorittaa korkeakoulun tai muun oppilaitoksen maksut sekä valvonnasta 25 €/tentti virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella tapahtuvasta tentin valvonnasta peritään 50 €:n tenttimaksu/tentti. Ajoista on sovittava ennakolta toimiston kanssa. Edellytyksenä on, että opiskelija on sopinut oppilaitoksensa kanssa tentin suorittamisesta tällä tavoin. Opisto järjestää tenttitilan ja valvojan, ja huolehtii tehtävien ja kysymysten vastaanottamisesta ja sekä vastausten postittamisesta.

 

Ota kansalaisopisto kumppaniksi  TYHY-toimintaan

Oulu-opisto järjestää myös yrityksille, työyhteisöille, järjestöille tai kaveriporukoille suunnattuja virkistyspäiviä tai työhyvinvointia edistäviä tuokioita. Oulu-opisto järjestää aihealueittaisia (liikunta, tanssi, kotitalous, kielet, musiikki, näyttämötaiteet, kuvataiteet, kädentaidot) opetus- ja virkistystuokioita. Aihealueita voi myös yhdistää.

 

Tilauskoulutus

Kurssiesitteen sisältö kuvaa laaja-alaista opetuksen kokonaistarjontaa, jonka pohjalta suunnitellaan tilauskoulutuksen sisältö ja kesto asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. OTA YHTEYTTÄ JA KYSY LISÄÄ TILAUSKOULUTUSMAHDOLLISUUKSISTA!