Tekstin koko A- A+

Musiikki Musiikki

Hyvä tietää musiikin opetuksesta

Opisto tarjoaa musiikin opetusta "vauvasta vaariin" periaatteella. Instrumentti- ja laulunopetusta annetaan yksilöopetuksena ja pienryhmäopetuksena, joissa opiskellaan 3-6 hengen ryhmissä. Yksilöopetukseen otetaan oppilaita valintakokeiden perusteella.

Erikokoiset soitinryhmät ja orkesterit tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet musiikin harrastamiseen. Soitonopetuksen kirjo on uudessa Oulu-opistossa laajaa, opetusta annetaan mm. piano, jousisoittimissa viulu ja sello, puhallinsoittimissa huilu, klarinetti, trumpetti, kornetti, pasuuna, baritoni ja tuuba. Kevyen musiikin puolella opetetaan sähkökitaran, rumpujen, sähköbasson-, keyboardin soittoa ja laulua.

Jotta musiikinopiskelusta saisi mahdollisimman paljon irti, kannattaa kehittää itseään myös musiikin teorian opiskelulla. Tasoryhmiin jaettuun opetukseen otetaan mukaan kaikenikäisiä opiskelijoita.

Uusia laulajia kuoroihin ja lauluyhtyeisiin otetaan joka syksy koelaulatuksen perusteella, rohkeasti mukaan! Meiltä löytyy mieskuoroja, viihdekuoroja, seniorikuoroja, sekakuoroja, lauluyhtyeitä ja musiikkiteatterin harrastusryhmiä.

Pohjan laulu- ja rytmimusiikin harrastamiselle antaa Oulu-opiston lukuisat muskarit eli musiikkileikkikoulutoiminta.

Ohjeita musiikin yksilö- ja pienryhmäopetuksessa oleville

Musiikkitaitojen kehittäminen edellyttää mahdollisuuksia ja aikaa säännölliseen harjoitteluun. Tämän vuoksi oppilaalla tulee olla oma soitin käytössään. Opistolta on mahdollisuus vuokrata joitakin puhallinsoittimia. Soittimista perimme vuokraa 20 €/lukukausi.  Oppitunnin pituus on 30 min/oppilas. Lapset voivat osallistua opiston antamaan opetukseen 5 vuotta ja aikuiset enintään 3 vuotta. Opiskeluoikeus on pienryhmissä 2 vuotta.

Tuntien perumisesta on ilmoitettava suoraan omalle opettajalle.

Konsertit

Järjestämme konsertteja ja matineoita pitkin opetuskautta, seuraa tapahtumakalenteria ja nettisivujamme. Kerromme niistä myös Facebookissa.