Rehtorin ja apulaisrehtorin terveiset

Vedetään, pidetään ja hyvinvointia tuotetaan

Uuden oppimisessa mukavinta on se, että mahdollisuuksia on mittaamaton määrä: voin valita minkä tahansa itseäni kiinnostavan aiheen. Jos elän vanhaksi kuten mummoni, joka eli 88-vuotiaaksi, ja jos harjoittelen vaikka yhden uuden taidon vuodessa, ehdin oppia vielä noin 30 uutta taitoa. Minä haluan olla se ihminen, joka suhtautuu uteliaasti uusiin asioihin ja ilmoittautuu Oulu-opiston uutuuskurssille tulevanakin lukuvuonna. Oulu-opisto ja muut Suomen kansalaisopistot ovat olleet läsnä ihmisten arjessa sekä elämässä yli 120 vuotta ja tulevat aina olemaan.

Paikkakunnan kansalaisopisto, kuten Oulu-opisto, toimii vahvana veto- ja pitovoimaa edistävänä sivistys- ja kulttuuripalvelujen tuottajana. Oulu-opiston pitovoima turvaa kaikenikäisten kaupunkilaisten viihtymisen eri puolilla Oulua. Opiston monipuoliset oppimis- ja harrastusmahdollisuudet kulttuurin, sivistyksen, taiteen sekä liikunnan aloilla tuottavat mittaamattoman määrän hyvinvointia samalla, kun elämyksellisyys vetää opiskelijoita huippuosaavan opettajakaartin tunneille. Sinullakin on mahdollisuus osallistua Oulu-opiston kursseille lukuvuonna 2023-2024 – tervetuloa.

”Opettaminen saa aikaan paljon, mutta kannustaminen saa aikaan kaiken.”
Johann Wolfgang Von Goethe

Monipuolisen osaamisen ja verkostojen ansiosta kansalaisopiston tulevaisuudenusko on vahva, vaikka valtiovarainministeriö on esittänyt älyttömiä leikkauksia vapaan sivistystyön rahoitukseen. Kansalaisopistot lisäävät kiistatta alueidensa elinvoimaisuutta, viihtyvyyttä ja vetovoimaa. Lähetämme Sinulle hyvä opiskelijamme ja työntekijämme sydämelliset kiitokset, kun teet kaikkesi vaikuttaaksesi valtionosuusrahoituksemme säilymisen vähintään nykyisellä tasolla. Tämä on siis pyyntö Sinulle: Vaikuta ja vie päättäjille tietoa kansalaisopiston tärkeydestä hyvinvoinnin ja sivistyksen edistäjänä!

Uutta lukuvuonna 2023-2024 on Oulu-opistossa osaamisperusteisten kurssien tarjoaminen. Uutta on myös toisen aikuisten taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän käsityöryhmän aloittaminen syksyllä 2023. Olemme todella ylpeitä siitä, että pohjoisen Suomen alueen ensimmäinen ryhmä Artikkaat valmistui toukokuussa 2023. Aurinkoiset onnittelut valmistuneille ja sydämelliset kiitokset opettajille. Oulu-opiston rehtori Outi (Lohi) toivottaa yhdessä apulaisrehtori Jyrkin (Huovinen) kanssa Sinulle elämyksellistä 114. lukuvuotta Oulu-opistossa.

”Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja joustavuutta muuttua.”
— BJ Gallagher ..

Rehtori Outi Lohi ja apulaisrehtori Jyrki Huovinen paiskaavat iloisesti hymyillen kättä yhteistyön merkeissä.