Tanssi

Oulu-opiston tanssinopetus sisältää monipuolisia ryhmiä, joissa on mahdollisuus valita eri lajeja. Tarjolla on tiiviskursseja, lajiin tutustumisia ja koko vuoden kursseja aikuisille. Katso myös tanssiliikuntaa liikunnan otsikon alta!

Aikuisten tanssitunnit kuuluvat esittävien taiteiden pariin. Tanssitunneilla keskitytään lajin pedagogiikkaan ja teknisiin ominaisuuksiin, kuten koreografiaan. Alkeistunneilla keskitytään perusteisiin ja jatkoryhmät tavoittelevat jo esiintymisiä. Lajien sisältöteksti aukaisee tunnin rakennetta.

Aikuisbaletti

Baletin perusteita aikuisille. Alkeis- ja jatkoryhmiä.

Nykytanssi

Jatko- ja edistyneitten tekniikkaryhmä, usean vuoden aikaisemmin tanssineille. Jatkoryhmän opiskelijoille on tarjolla myös produktiokurssi, missä keskitytään enemmän yhteistyöproduktioihin ja tanssin omiin tuotantoihin sekä esiintymisiin. Tekniikkatunneilla voidaan valmistaa tanssinumero ns. sarja.

Streetdance

Alkeisryhmä on aikuisille sopiva energinen irrottelutunti, jossa tanssitaan eri streetlajeja. Tunti on vauhdikas kokonaisuus, missä opetellaan perusaskelmia mm, hip-hopista, housesta ja new-stylesta. Alkeis- ja jatkoryhmät. Streetlajeihin kuuluu myös Dancehall-perusteet.

Itämainen tanssi

Alkeis-, keski-, jatko- ja senioriryhmät

Paritanssi

Ensiaskeleet ja jatkokuviot.

Aikusten luova tanssi

Ei tasojakoa

Latinmix

Mausteita etnisistä latinotansseista

Metka-tanssi

Erityisryhmien tanssitunti periodittain Haukiputaalla

Senioritat

Senioreille suunnattu luova tanssitunti, kausittain valmistetaan esitys.

Lauantain teematanssit

Kurssitarjonnassa eri lajien lyhytkursseja.