Teatteri, sanataide ja kirjoittaminen

Teatteritaide

Oulu-opistossa annetaan teatteritaiteen opetusta kaikenikäisille. Taidekoulun puolelta löytyy lapsille suunnattu ilmaisutaidon opetus.

Aikuisten ryhmissä valmistetaan esitettävä näytelmät vuosittain. Tekstit valitaan ryhmän kanssa yhdessä. Harjoitusten yhteydessä tehdään näyttelijäntyön ja esiintymistaidon harjoituksia.

Oulu-opistossa toimii monta eri teatteriryhmää, joiden lisäksi on omia ryhmiä senioreille, eritysryhmille ja musiikkiteatterin harrastajille. Teatteriryhmät valmistavat esityksiä vuosittain. Teatteritaiteen esitykset ovat pääasiassa Teatterikuopalla Haukiputaalla, mutta esityksiä on myös Pohjankartanossa ja Oulunsalo-talossa.

Esityksiä valmistavat harrastajaryhmät työskentelevät ammattilaisen ohjaajan kanssa. Lisäksi ryhmät saavat kokemusta ammattilaisen lavastajan, puvustajan, valo-ja äänimiehen työstä. Ryhmässä opiskelu edellyttää sitoutumista ja joustamista.

Sanataide, kirjoittaminen ja lausunta

Lausunta ryhmissä tutkitaan runon olemusta ja tulkintaa. Kirjoittajaryhmissä harjoitellaan ajatuksesta kiinni saamista, tuntemuksista, tekstin tuottamista ja sen välittämistä toisten luettaviksi.