Yleisluennot

Kaikki luennot pidetään Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1 Oulu) ja luennoille on vapaa pääsy.

KESKUSTELUTILAISUUS

Tieteen ja tutkimuksen vapaudesta keskiviikkona 29.4.2020 klo 18

Alustajina professori emerita Sirkka Ahonen, dosentti Sirpa Aalto ja tohtori, toimittaja Petri Laukka. Puheenjohtaja opetusneuvos Matti Rossi.

Oulu-opiston, Oulun Historiaseuran ja Oulun Paasikivi-seuran järjestämä keskustelutilaisuus

 

HISTORIALUENNOT

Luennot yhteistyössä Oulun historiaseuran kanssa Luentosali 1:

  • 15.1.20120 klo 18 FT Ilona Pajari, Suomalaisen hautaamisen historia
  • 12.2.2020 klo 18 FM Essi Jouhki, ”Että nyt voi ihan itse päättää ja tehdä” – Muistoja teinikuntatoiminnasta        
  • 18.3.2020 klo 18 Kirjailija, prof. Panu Rajala, Suomussalmen sulttaani – Ilmari Kianto
  • 15.4.2020 klo 18 FM Lauri Moilanen, Motiivina kuolemankaipuu. Suisidaalimurha Pohjois-Pohjanmaan alioikeuksissa 1750-1770
 

VANHAT KARTAT

FM, vanhojen karttojen asiantuntija Anna-Maija Pietilä-Ventelä Luokka B114:

  • to 6.2.2020 klo  18  Tutkimusmatkailija A.E Nordenskiöldin kokoelma Suomessa ja sen kulttuurihistoriallinen merkitys

KÄSITYÖTEEMALUENNOT

Luentosali 1 Pohjankartano Leevi Madetojan katu 1  ke 18.00-20.00 vapaa pääsy

  • 22.1. Pirjo Valinen: Salaperäinen kahina- näyttämöpukuja paperista

KASVATUKSEEN, PSYKOLOGIAAN JA ITSETUNTOON LIITTYVÄT LUENNOT

KM Eija Keränen Luentosali 1:

  • ke 15.1.2020 klo 18 Huom luokka B145  Kiinnostavatko ikääntyvät ihmiset ja vanhukset ketään? Vanhushuolto huolettaa – täysremonttiinko? Millaisia palveluja saat vanhetessasi? Suomalainen yhteiskunta ikääntyy -työikäisten ja lasten määrä vähenee ja ikääntyneiden väestön määrä kasvaa. Miten turvataan elämänlaatu, voimavarat ja kokonaisvaltainen hyvinvointi? Kenelle palveluita jaetaan? Kuka on tarvitseva? Julkisen sektorin nykytila vanhushuollossa ja painopisteet? Resurssivajeet ovat tiedossa, entä arvoperusta. Turvassa kotona? Turvallinen koti, jossa saa elää ja asua tutussa ympäristössä mahdollisimman pitkään. Elämästä kelpaa nauttia ja arki sujuu! Omaishoitajien jaksaminen. Ikäihmisten palveluihin on panostettava ja vanhushuolto on laitettava kuntoon
  • ke 19.2.2020 klo 18  Elämää Suomessa Suomen muotoisen pilven alla. Täällä ei pärjää kuin rakastamalla! Mitä Suomella on sinulle tarjota? Elämää, koulutusta ja työtä! Seitsemän oikein lotossa? Suomiko metsäläinen? Suomalaisten itsetunto? Yhtä auttaa Jumala, toista viikoittainen humala. Pärjääkö yrittämällä vai luovuttamalla? Selviytyä vai syrjäytyä? Kuka on valon tuoja? Yhdessä ja yhteistyöllä pärjäämme parhaiten - ollaan positiivisesti suomalaisia. Ihminen, yhteiskunta, perhe- ja työyhteisöt, kulttuuri, koulutus ja sivistystyö. Tulevaisuus antaa mahdollisuuksia.
  • ke 25.3.2020 klo 18  Terveys ja hyvinvointi Suomessa – väsyttääkö, uuvuttaako? Vaalitko hyvinvointiasi riittävästi? Pidätkö huolta itsestäsi sekä työ- ja toimintakyvystäsi? Mitkä ovat pitkän iän salaisuudet? Yksilön, perheen, yhteisöjen terveys ja hyvinvointi elämän eri tilanteissa. Hyvinvointimme osatekijöitä mm. kulttuuri, elämäntavat, ruokailu- ja unitottumukset, liikunta, stressinsietokyky, mielenhallinta, sosiaaliset suhteet, itsensä ja muiden johtaminen, työskentelyolosuhteet, tunnelma ja ilmapiiri. Saatko asianmukaista hoitoa sairastuessasi? Terveys ja hyvinvointi ovat olennainen osa jaksamista, valintoja ja päätöksentekoa. Elämästä saa nauttia onnellisena! Kun katsot peiliin.. koitapa katsoa syvällisemmin. Miltä tuntuu - tarvitko muutosta? Tee päätös!