Ajankohtaista

< Takaisin

Cappas-teatteria 30 vuotta Kiimingissä

Kiiminkiläinen näytelmäryhmän Cappas-teatteri viettää 30-vuotisjuhlia juhlapotpurilla Haukiputaan Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

perjantaina 23.9.2016 klo 19 ja lauantaina 24.9.2016 klo 19

1980-luvun puolivälissä Kiimingin Alakylän nuorisoseuralla kokoontui ryhmä teatterinharrastajia ohjaaja Raija Päkkilän johdolla. Silloisen Haukiputaan työväenopiston Kiimingin osaston ryhmä loi vakaan perustan pienen kunnan harrastajateatteritoiminnalle. Sittemmin toiminta vakiintui Haukiputaan ja Kiimingin opiston, myöhemmin Kiiminkijoen opiston ryhmänä. Tuolloin luotiin edellytykset Cappas-teatterin aktiiviselle toiminnalle, joka on jatkunut aina tähän päivään saakka. Nykyään ryhmä toimii Oulu-opiston teatteriryhmänä ja näytelmät esitetään pääasiassa Teatterikuopalla Haukiputaalla. Vuonna 2014 Cappas-teatteri rekisteröityi yhdistykseksi, joka sai nimekseen Kiimingin Cappas-teatteri ry. Vuosien saatossa sekä ryhmäkoko, että produktioiden laajuus on vaihdellut. Cappas-teatteri on avoin ryhmä kaikille, iästä ja kokemuksesta riippumatta.

Juhlanäytöksessä perjantaina ja lauantaina Cappas-teatteri esittää 30-vuotisen potpurin näyttelemällä ja laulamalla. Siinä vuosien varrella olleet lukuisat näyttelijät esittävät mielekkäintä roolia, näytelmää tai musiikkiesitystä pitkän taipaleen varrelta. Juhlassa kuullaan katkelmia esimerkiksi Koitelin Laulusta, Satumaasta, Kuin ensimmäistä päivää -näytelmästä, Decameronesta ja Kaksi kitaraa -näytelmästä. Potpurissa on myös mukana näyttelijöitä, jotka ovat olleet mukana alkutaipaleelta lähtien.

 

Liput näytöksiin on 10 euroa ja niitä saa ovelta. Ennakkoon niitä voi ostaa Oulu10 –toimipaikoista.

Jakolinkki