Ajankohtaista

< Takaisin

Koko Oulun seudulla on merkitystä!

Kutsu keskustelemaan osallistumisesta Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeeseen

Oulun hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi on pitkän tähtäimen kaupunkikehityshanke ja keskittyy koko seutukunnan kulttuurisen hyvinvoinnin nostamiseen.

Nyt on sinun vuorosi vaikuttaa. Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten voit olla mukana tuomassa oma seutusi mukaan hankkeeseen. Osallistuminen tapahtuu kaikille avoimen ohjelmahaun kautta, joka on käynnissä 31. toukokuuta 2019 asti. Ohjelmahaun pohjalta muodostetaan Oulu2026-kulttuuriohjelman sisältö.

Oulu2026-hanke järjestää infotilaisuuden Haukiputaan Teatterikuopalla 26.3. klo 17–18:30.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten sinä ja yhteisösi voitte tehdä kanssamme Euroopan paras hakemus!

Oulu hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Hakuaika kaikille suomalaisilla kaupungeille avataan 1. huhtikuuta 2019 ja haku päättyy toukokuussa 2020. Suomen kulttuuripääkaupunki selviää vuoden 2021 aikana.

Ohjelmahaussa ehdotettujen projektien tulee kytkeytyä hankkeen päätavoitteeseen Kulttuuri-ilmastonmuutos ja johonkin sitä ilmentävään teemaan eli Rohkeasti reunalla, Vastakohtien voima tai Villisti kaupunki. Ehdotetut ohjelmat voivat liittyä esimerkiksi taiteeseen, tieteeseen, urheiluun, historiaan, ruokaan, kulttuurin sovelluksiin sekä arjen kulttuuriin. Kulttuurin käsite on tämän hankkeen yhteydessä laaja.

Lisätietoja: www.ouka.fi/oulu2026

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2313144268956998/

Jakolinkki