Ajankohtaista

< Takaisin

Nuorten teatteriryhmät paneutuvat pienoisnäytelmiin Teatterikuopalla

Oulu-opiston nuorten teatteriryhmät esittävät kaksi pienoisnäytelmää TULITIKKUTYTTÖ JA ULLAKKOMUISTOJA

lauantaina 10.11.2018 klo 16 ensi-ilta. Muut näytökset su 11.11. klo 16, la 17.11. klo 16 ja su 18.11. klo 16 Teatterikuoppa (Revontie 45 Haukipudas).  Näytelmät ovat osa Haukipudaspäivien ohjelmaa 10.-11.11.

Oulu-opiston taidekoulun nuorten ryhmät Oulunsalosta ja Kiimingistä ovat valmistaneet kaksi pienoisnäytelmää. Näytelmät on ohjannut Jenni Mattila. Näytelmiä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Oulu-opiston taidekoulun Oulunsalon 14-16-vuotiaiden nuorten teatterin H.C.Andersenin Tulitikkutyttö on sadun pohjalta mukailtu yksinäisen tytön tarina. Nuoret siirsivät kaikkien tunteman sadun nykypäivään, säilyttäen kuitenkin tarinan traagisen sisällön. Ryhmällä on vahva improvisaatiotausta, joten ohjaaja päätti käyttää tätä taitoa näytelmän valmistamisessa. Tulitikkutytön perinteisen tarinan mukana kulkee nyt muitakin tarinoita. Ryhmää kiinnosti erityisesti isän ja äidin menneisyys. Tämä on tarina köyhyydestä, ihmisten välinpitämättömyydestä ja silti kuitenkin lähimmäisen rakkaudesta. Tulitikkutytön roolissa on Emilia Hankala, äidin roolissa Lovisa Poutiainen ja isän roolissa Vaatu Kamula. Muita näyttelijöitä ovat: Jonna-Julia Lehtola, Ella Määttä, Minni Seppä, Vilma Matero, Mona Heinola, Alli Ollikainen, Miika Kallioniemi, Amelia Kisner, Heta Sutela ja Janette Husso.

Oulu-opiston taidekoulunKiimingin 13-16 v nuorten teatteri esittää Ilona Tiaisen näytelmän Ullakkomuistoja. Alexandra haluaa osallistua laulukilpailuun mutta ylisuojeleva äiti on päättänyt aivan muuta. Alexandra ja muut sukulaislapset määrätään ullakolle pakkaamaan mummovainaan tavaroita. Mitä kaikkea löytyykään vanhoista albumeista? Ullakkomuistoja seilaa kahden tarinan ja sukupolven välillä. Se kertoo tarinaa äidistä ja tyttärestä sekä tutkii, minkälaisen aikuisen 90-luku kasvattanut. Nuoret ovat itse osallistuneet tekstin dramatisointiin. Nuoret ovat uuden äärellä, koska tämä on ensimmäinen pidempi teksti, jota tämä ryhmä on harjoitellut. Ryhmä on myös tehnyt paljon taustatyön tutustuessaan ”ysäriteemaan”. Näyttelemässä ovat: Sofia Pulli, Katariina Rytkönen, Matroona Heikkinen, Mette Kaverinen, Jenna Väänänen, Tuuli Lappalainen, Jenny Peltola, Olivia Anttila ja Petra Vattula.

Liput 6 € tuntia ennen ovetlta. Ennakkoon p. 050-4104010 ja Oulu10 toimipaikat

 

Kuvia Ullakkomuistoja –näytelmästä. Kuvat Sanni Luttinen

Jakolinkki