Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opiston taidekouluviikolla fantasia-aiheisia esityksiä

Oulu-opiston taidekouluviikot käynnistyvät tiistaina fantasia-teemalla.

Oulu-opiston Kiiminkijoen yksikön taidekouluviikot (21.4.-9.5.2015) käynnistyvät ensi viikolla. Teatteritaiteen perusopetuksessa olevat lasten ja nuorten ryhmät ovat valmistaneet tänä vuonna fantasia-aiheisia esityksiä otsikolla MUSTAA JA VALKOISTA. Tanssitaiteen ryhmät ovat valmistaneet elokuva-aiheisia esityksiä teemalla ELOKUVAT TANSSII. Esitykset ovat Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Oulu-opiston Kiiminkijoen yksikkö antaa taiteen perusopetusta teatteri- ja tanssitaiteessa, kuvataiteessa, musiikissa ja kädentaidoissa Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin kaupunginosissa 6-16-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Tiistaina 21.4. klo 18 esiintyvät Haukiputaan nuorten teatteri ja Kiimingin lastenryhmä.

•                         VELHO JA LEIJONA – Narnian tarinaa on Haukiputaan nuorten teatterin ryhmän esitys, joka kertoo neljästä sisaruksesta, jotka leikkivät kuurupiiloa. He päätyvät komeron kautta taianomaiseen Narnian maailmaan. Narniassa vallitsee ikuinen talvi ja julmankaunis Valkea velho hallitsee sen asukkaita pelolla ja oveluudella. Onneksi on olemassa suuri ja hyvä leijona, joka pyrkii vapauttamaan Narnian Valkean velhon lumouksesta. Tässä sykähdyttävässä klassikkosatuun pohjautuvassa pienoisnäytelmässä on mukana tanssia ja laulua. Ohjaus: Sanna-Maija Karjalainen. Tanssit: Sanna Laitakari-Virtanen. Sävellys: Jarmo Kantola

Tiistain esityksessä vierailee myös tanssiryhmä Virpiniemen liikuntaopistosta.

•                         VAMPYYRILLE MORSIAN on Kiimingin lastenryhmän näytelmän nimi.  Alamaailman hallitsija vampyyri, etsii itselleen vaimoa. Alamaisille tarjoutuu mahdollisuus osallistua kilpailuun jossa voittaja pääsee naimisiin vaikutusvaltaisen vampyyrin kanssa. Ketä onni potkaisee? Tarina on lasten omien ideoiden ja improvisaation pohjalta toteutettu satu. Ohjaus Jenni Mattila.

Torstaina  23.4. klo 18 esiintyvät 8-13-vuotiaat Haukiputaalta ja Kiimingistä.

•                         PRINSSI JOKA SAI AASIN KORVAT on Jäälin 8-10-vuotiaiden lastenryhmän näytelmä. Kuningasperhettä kohtaa onnettomuus, sillä prinssi saa haltijakummiltaan syntymälahjaksi aasin korvat. Hauska pikkusatu siitä, kuinka häpeällisen asian kanssa tullaan toimeen. Esityksen tekstiä on tuotettu improvisoimalla. Ryhmän opettaja on Sanna-Maija Karjalainen.

•                         TÄYDENKUUN KRISTALLI on Haukiputaan 9-11-vuotiaiden lastenryhmän satu mustasta velhosta sekä keijuista ja maahisista, joista jokainen haluaa saada käsiinsä taianomaisen kristallin, joka saa voimansa täysikuusta. Esityksen teksti pohjautuu improvisaatioon. Ryhmän opettaja on Sanna-Maija Karjalainen.

•                         MÖYKKYVELHON SALAISUUS on Haukiputaan 8-9-vuotiaiden lasten ryhmän tarina eräästä koulukiusaamistapauksesta ja siitä, kuinka se voi vaikuttaa kaikkien elämään yllättävästi. Koulussa alkaa ilmetä taikuutta, sillä sekä opettaja että oppilaat käyttäytyvät yhtäkkiä omituisesti. Esityksen tekstiä on tuotettu improvisoimalla. Ryhmän opettaja on Sanna-Maija Karjalainen.

•                         TÄYDELLISET TANSSIASET on Jäälin 10-13-vuotiaisen lasten ryhmän esitys on humoristinen pienoisnäytelmä eräästä koulusta ja sen tanssiaisista.  Suuressa roolissa ovat oppilaiden lisäksi mm. rehtori, keittäjä ja neuvokas terveydenhoitaja. Esitys pohjautuu ryhmän itse ideoimiin hahmoihin ja juoneen. Ryhmän opettaja on Sanna-Maija Karjalainen.

Taidekoulun KUVATAITEEN JA KÄDENTAITOJEN näyttely on Teatterikuopalla 17.-27.4. ”Mainiot lapset ja nuoret” näyttelyssä. Näyttely on avoinna maanantaista torstaihin klo 16-20 ja tuntia ennen esitysten alkua.

MUSIIKIN opetus on laajinta Kiiminkijoen yksikössä. Soitinoppilaiden musiikin matineat ovat Haukiputaan seurakuntakeskuksessa lauantaina 25.4. klo 13 ja Kiimingin seurakuntakeskuksessa samana päivänä klo 17.

ELOKUVAT TANSSII ma, ti, ke, to ja pe 4.-8.5. joka ilta klo 18 ja la 9.5. klo 14.

Oulu-opiston taidekoulun tanssiryhmät Haukiputaalta ja Kiimingistä ovat valmistelleet elokuva-aiheisen kokonaisuuden. Näytökset alkavat pienempien tanssijoiden esityksillä, joissa kuvataan tilanteita, mitä tapahtuu ennen elokuvia. Esityksessä vilisevät pienet popcornit, karkit ja tarjoilijat. Isommat tanssijat esittävät tunnelmia ja katkelmia useista eri elokuvista, kuten 12 prinsessaa ja Tarzan. Tanssi-illat huipentuvat tanssiaiheisiin elokuviin, jotka on valmistettu opiston koreografikurssilaisten ja mm elokuva- ja editointikurssilaisten kanssa.

Teatterikuopan esityksiin liput on 6 € ja niitä saa ovelta ja ennakkoon Oulu10 toimipaikoista. Musiikin matineoihin ja taidenäyttelyyn on vapaa pääsy.

Jakolinkki