Ajankohtaista

< Takaisin

Palkittu teatteriryhmä esiintyy Teatterikuopalla

Teatteriryhmä Levoluuton esittämä Krsistian Smedsin tekstiin perustuva Jääkuvia palkittiin syyskuussa Pohojonen pöllyytys harrastajateatterikatselmuksessa. Nyt ryhmä esittää näytelmän vielä kaksi kertaa Teatterikuopalla Haukiputaalla tulevana viikonloppuja.

Kristian Smeds: JÄÄKUVIA. Teatteriryhmä Levoluutio

lauantaina 14.10.2017 klo 19 ja sunnuntaina 15.10.2017 klo 16. Teatterikuoppa (Revontie 45 Haukipudas)

Jääkuvia kertoo ankarasta elämästä ja sukupolvesta toiseen jatkuvasta alistamisen ketjusta. Sen ytimestä löytyy kuitenkin toivoa ja lämpöä. Näytelmän kantava teema on rakkaus, joka on niin ehdotonta ja rajua, että sitä on lähes mahdotonta kestää.

Tuomariston arviointi Pohojonen pöllyytys harrastajateatterikatselmuksessa 3.9.2017 (Pirjo Yli-Maunula, Antti Kairarari ja Toni Kettukangas): ” Ihailtavaa rohkeutta tarttua vaativaan tekstiin. Ohjaus oli jäntevä ja näkemyksellinen. Teos haastoi niin esiintyjät kuin katsojat älyllisesti. Kunnianhimoinen, tinkimätön, rohkea teos joka piti yleisön hereillä ja yllätti. Vaihtelevat koreografiset elementit ja teoksen fyysisyys palvelivat teoksen sisältöä. Teoksen puvustuksen väreillä viestittiin tehokkaasti. Vimmaista esiintyjän työtä, jossa oli sellainen tuntu että oltiin usein vereslihalla. Ryhmä on todellinen tulevaisuuden lupaus, jolla on valtavat kehittymisen mahdollisuudet tekstin ja fyysisyyden yhdistäjänä.”

Levoluutio on Oulu-opistossa vuonna 2015 syksyllä aloittanut teatteriryhmä. Uusi ryhmä on rohkeasti tarttunut ensimmäisenä näytelmänään Smedsin tekstiin ja ennakkoluulottomasti uskaltautunut tutkimaan rajua rakkautta ja suomalaista puhumattomuutta. Tässä esityksessä jokainen näyttelijä on pääosassa. Noin tunnin mittaisesta esityksestä ei vauhtia puutu, vaikka käsikirjoitus perustuu lähes kokonaan monologeihin. Ohjaus on Jenni Mattilan ja ryhmässä näyttelevät Heidi Siikaluoma, Heidi Outakoski, Tero Pyykkönen, Elmiira Rajaniemi, Pekka Vänskä, Elias Nuotio, Krista Pelkonen, Jenna Kela, Minna Moilanen, Milla Pietilä, Salla Vierelä, Elina Laurila, Katariina Tervonen ja Kaisa Vikstedt.

Näytelmää ei suositella alle 12-vuotiaille. Näytelmän kesto on noin tunnin. Ensi-ilta oli 23.5.2017 Pohjankartanossa. Liput 12/10 € tuntia ennen ovelta, ennakkoon Oulu10 toimipaikat.

Jakolinkki