Ajankohtaista

< Takaisin

Suositun Olavi Virta -musiikkinäytelmän lisänäytökset Teatterikuopalla

Sanat Ola, sävel Virta – suositun musiikkinäytelmän lisänäytökset lauantaina 13.10.2018 klo 18, su 14.10. klo 16, la 20.10. klo 18 ja su 21.10. klo 16 Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas).

Oulu-opiston musiikkiteatterin harrastajat valmistivat musiikkinäytelmän, joka nostaa esille Olavi Virtaa lauluntekijänä sekä hänen vähemmän tunnettua musiikkiaan. Teksti on Kari Rentolan, ohjaus Ljudmila ja Vladimir Nedvizhain. Ensi-ilta oli 17.3.2018.

On vuosi 1959. Kultainen Virta –laulukilpailu kerää nuoria laulajalupauksia pääkaupunkiin kilpailemaan maineesta ja levytyssopimuksesta. Olavi Virran säveltämiä ja sanoittamia kappaleita saapuvat tulkitsemaan muiden joukossa sisarukset Stina ja Sisko, varoittelevan äitinsä jalanjälkiä viihteessä seuraava Tytti ja komeaääninen, mutta hitaasti asiat tajuava Pekka. Laulunopettaja yrittää koulia nuorista suvereeneja esiintyjiä, samalla kun kisan juontaja tekee omia sivubisneksiään ja valitsee tytöistä parhaita päältä. Kaikki huipentuu suureen loppukilpailuun isossa konserttihallissa, mutta onko voittajan valinnassa jotain hämärää?

Nostalginen musiikkinäytelmä esittelee Olavi Virran vähemmän tunnettua puolta säveltäjänä, sanoittajana ja suomentajana. Laulujen ympärille on punottu värikäs henkilögalleria ja juoni täynnä tunnetta, juonitteluja ja huumoria.

Olavi Virran säveltämistä ja sanoittamista kappaleista esitetään mm. Yö kerran unhoa annoit, Jää hyvästi Armas, Sä et kynneltä nää ja Syysillan muistoja. Muita säveltäjiä esityksessä on mm. Toivo Kärki (Sokeripala), G. Malgoni (Hopeinen kuu) ja Rober von Essen (Kun ilta ehtii) jonka sanat on Olavi Virta suomentanut.

Musiikkiteatterin harrastajat ovat valmistaneet esityksen kaksoismiehityksillä. Mukana ovat Reijo Alatalo, Anu Sirola, Toini Uusitalo, Eija Ollila, Leena Elovirta, Markku Pasanen, Reijo Elovirta, Terttu Heikkinen, Päivi Hölttä, Aleksander Murzin, Anja Hiltunen, Dimitri Murzin ja Panu Korhonen.

Esityksessä on elävä orkesteri Crystal , jossa soittavat Kari Korhonen (piano), Tarmo Huovinen (rummut), Esa Nyman (basso) ja Esa Mathlin (haitari). Säestäjänä pianossa on myös Natalia Murzina.

Liput on 18/15 €, niitä myydään tuntia ennen ovelta ja ennakkoon niitä voi ostaa Oulu10 toimipaikoista. Lippuja on saatavana!

Jakolinkki