Ajankohtaista

< Takaisin

Tanssiteokset käynnistävät Oulu-opiston 110-juhlavuoden esitystoiminnan

NAISEN JÄLKI

Kaksi tanssiteosta käynnistävät Oulu-opiston 110-juhlavuoden esitystoiminnan. NAISEN JÄLKI ensi-ilta 21.1.2017 klo 19 Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas)

Oulu-opiston 110 ja Suomi 100 Pohjankartano 50 -juhlavuosi näkyy myös Teatterikuopan ohjelmassa. Oulu-opiston tanssijat ja tanssinopettajat ovat työstäneet kaksi esitystä naisen maailmasta Suomi 100 -teemalla. Ilta kulkee nimellä NAISEN JÄLKI ja teoksen koreografina on Irene Räty. Illan nimiteos toteutetaan varjoteatterin keinoin, ja se kertoo naisen elämänpolusta syntymisestä vanhuuteen.

Samana iltana esitettävä Oulu-opiston tanssinopettajien AINAINEN tarkastelee naisena olemisen moninaisia puolia ihmetellen ja ihastellen. Tutkii, mutta ei tarjoa valmiita vastauksia. Kokeilee, mutta ei ole itsekään varma lopputuloksesta. Etsii, mutta ei odota löytävänsä. Ainainen, häilyvä ja kiehtova niin kuin jokainen meistä naisista. Koreografia Hanne-Mari Koivula-Varis ja työryhmä.

Ensi-ilta lauantaina 21.1.2017 klo 19. Muut esitykset su 22.1. klo 16, pe 27.1. klo 19 ja la 28.1. klo 19

Kuvat vapaasti käytettävissä. Kuvat Sanni Luttinen:

https://www.dropbox.com/sh/rhgbhgmn5lcgkbc/AADD8Jrnn16bW_xU2EbLkBwRa?dl=0

Liput 12/10 € tuntia ennen ovelta. Ennakkoon Oulu10 toimipaikoista.

 

Lyhyt katsaus Teatterikuopan kevätkauteen:

Liisa ihmemaassa on Lewis Carrollin klassikkosatu, ja Teatterikuopan teatteriesityksessä yhdistyy valotaide, tanssi ja musiikki. Esityksessä on mukana Oulu-opiston taidekoulun Nuorten Teatteri, tanssiryhmä ja Tulikukka-tulitaideryhmä. Ohjauksesta vastaa Sanna-Maija Karjalainen ja musiikin ja laulut tähän teokseen on säveltänyt Juho Palmroos. Ensi-ilta on 4.2. Kohderyhmänä on yli 6-vuotiaat.

Syksyllä ensi-illan saanut lasten musiikkiteatteriseikkailu Barbin ryöstö saa kaksi lisänäytöstä maaliskuun alussa ja Haukiputaan eläkeläisteatterin Euron viemääkin esitetään vielä kaksi kertaa.

Oulun Musiikkijuhlat tuo Jukka Perkon ja Hannu-Pekka Björkmannin esityksellään Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat 22.3. Teatterikuopalle. Näyttelijä Björkman tulkitsee Finlandia-palkitun Antti Hyryn kuulaita ajatuksia Jukka Perkon musiikin tukemana.

Oulu-opistossa harjoittelee useita kevyen musiikin kokoonpanoja, ja bändikoulut esiintyvät kevätkonsertissa 8.4. Opiston taidekouluviikkoja vietetään teatteriryhmien kanssa viikolla 16 ja tanssiryhmien kanssa viikolla 18. Kansainvälistä tanssin päivän gaalaa vietetään 23.4.

Jakolinkki