Ajankohtaista

< Takaisin

Topi Mikkola ja improteatteri VÄLÄKKY Haukipudaspäivillä

Tiedote 7.11.2016
 
Topi Mikkolan hauskimpia mies- ja naismonologeja  Haukipudaspäivillä Teatterikuopalla perjantaina 11.11.2016 klo 19. Liput 17/15 €.
Improteatteri VÄLÄKKY Haukipudaspäivien myyjäisten aikaan Jatulissa lauantaina 12.11. klo 13 ja klo 14 nuokkarin tiloissa. Vapaa pääsy!
 
Rosa Liksomia 27 vuotta: MIE ALAN TEKEMHÄN SYNTIÄ JA MUUTAKIN PAHETTA
 
Topi Mikkola näyttelijä-ohjaaja on tullut tunnetuksi Rosa Liksomin tekstien esittäjänä jo vuodesta 1991 lähtien. Ensimmäinen esitys oli nimeltään Mie jätän tämän rakkauhen. Riemukkaasta naurusta hiljaiseen koskettavuuteen kuljettavat monologit ovat tavoittaneet jo yli sadantuhannen katsojan ja esityskertoja 27 vuoden ajalle on kertynyt yli 1500.
Topi Mikkola on vuosien myötä vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa teatterikentässä Rosa Liksomin monologeillaan. Mikä oikeastaan on tehnyt Topin esityksistä niin merkittäviä ja mielenkiintoisia, että ne vuodesta toiseen jaksavat kiinnostaa yleisöä ympäri Suomen ja Ruotsia myöten.
Vuosi 2017 on Topin ja Rosan yhteinen 27-vuotisjuhlavuosi ja Topi on koonnut esitykseen hauskimmat mies- ja naismonologit 27-vuotiskavalkadin. Esitykset ovat hauskoja, viihdyttäviä ja ajankohtaisia, mutta eivät missään mielessä tyhjänpäiväisiä. Ne ovat tietysti oikea kansanteatterin unelma, niissä kaikissa kulkee ns. syntiteema. Tarinasta toiseen miehet ja naiset etsivät rakkautta, hellyyttä, onnea, ovat uhmakkaita ja ylpeitä sekä sinnikkäitä. Liksom nostaa esille perheellisten ja perheettömien naisten ja miesten kohtaloita aivan yhteiskunnan äärilaidalta toiselle. Jokainen tarina tuntuu hyvin tutulta ja läheiseltä aivan kuin kyse oli naapurin naisesta tai miehestä.
Topi on syntyjään Sodankylästä ja Rosa Ylitorniolta. Rosa on Topin 60-vuotisjuhlaohjelmassa maininnut, että ”Topi on minun pohjoiseen sijoittamieni tekstien ainutlaatuinen tulkki. Hän on klassikko”. Topi Mikkola toimi Kuhmon kaupungin kulttuurisihteerinä 40 vuotta ja jäi tänä kesänä eläkkeelle ja siirtyi vapaaksi taiteilijaksi.
 
 
Topi Mikkolan hauskimpia mies- ja naismonologeja  Haukipudaspäivillä Teatterikuopalla (Revontie 45 Haukipudas) perjantaina 11.11.2016 klo 19. Liput 17/15 € tuntia ennen ovelta. Ennakkoon Oulu10 toimipaikoista.
 
Improteatteri VÄLÄKKY on toiminut Oulu-opistossa jo kolme vuotta. Ryhmässä on 9 näyttelijää, osalla on harrastajateatteritausta ja osa on aloittanut harrastuksen tänä syksynä. Ryhmässä toimiminen vaatii keskinäistä luottamusta sillä improvisaatio on toinen toistaa ruokkivaa näyttelemistä. Ryhmän ohjaajana on Henna Holma. 
Kysymyksessä on leikkimielinen teatteri-improvisaatioesitys jossa on spontaania hetkessä tapahtuvia teatterikohtauksia. Yleisö pääsee mukaan osallistumaan haastamalla näyttelijöitä, siten esitys on vuorovaikutteista. 
 
Improteatteri VÄLÄKKY Haukipudaspäivien myyjäisten aikaan Jatulissa (Jokelantie Haukipudas) lauantaina 12.11. klo 13 ja klo 14. Vapaa pääsy!
 
Lisätietoja improteatteri Väläkystä: Henna Holma p. 0440-462333 
 
Lisätietoja Haukipudaspäivistä: 
Hannu Liljamo p. 044-3223646 http://haukipudaspaivat.yhdistysavain.fi/
 
Aune Hinkula, Oulu-opiston tiedottaja: p. 040-5515243

Jakolinkki