Opettajan ja päiväkodin kirjastokortti

Päiväkotiryhmät ja perusasteen opettajat voivat hankkia työkäyttöön tarkoitetun kirjastokortin. Näin taataan jokaiselle oppilaalle tasavertaisesti monipuolinen oppimisympäristö, missä on saatavilla aina mukaansatempaavimmat tarinat ja uusimmat tietokirjat. Kortilla voit lainata esimerkiksi kirjapaketteja luokkaan ja aineistoa oppilaille, joilla ei jostain syystä ole omaa kirjastokorttia tai lainaus on jotenkin muuten estynyt. 

Päiväkoti, koulu ja opettaja sitoutuvat noudattamaan Oulun kaupunginkirjaston käyttösääntöjä, jotka ovat samat kaikille kirjaston asiakkaille : OUTI-kirjastojen käyttösäännöt. Omatoimikirjastoon työkorteilla ei voi kuitenkaan kirjautua, lue täältä tarkemmat ohjeet: Ryhmän tai luokan kanssa omatoimikirjastoon. Työkortilla ei voi myöskään tehdä kaukolainapyyntöjä.

Kirjastomaksut

Uusi lainat OUTI-verkkokirjastossa, näin vältyt myöhästymismaksuilta. Tilaa eräpäivämuistutus sähköpostiisi. Myöhästymismaksuja ei tule lasten- ja nuorten aineistosta, aikuisten aineistosta myöhästymismaksuja tulee. Oulun koulukirjastosta lainattaessa ei myöhästymismaksuja tule.

Et voi lainata, uusia lainoja tai varata, jos maksuja on 12 euroa tai enemmän. Emme laskuta kortille kertyneitä maksuja erikseen. Maksut voit maksaa itse verkkopankissa ja laskutat työnantajaa M2-järjestelmän kautta. Sovi oman yksikkönne käytännöstä rehtorin tai päiväkodin johtajan kanssa.


Jos kirja katoaa tai vahingoittuu

Ole yhteydessä kirjastoon, jos kirja tai muu aineisto katoaa tai vahingoittuu. Kadonnut tai vahingoittunut aineisto täytyy korvata hankkimalla tilalle uusi kappale tai maksamalla korvaushinta.

Opettajan kirjastokortti

Opettajan kirjastokortti on tarkoitettu perusasteen opettajalle. Opettajan kirjastokortti on opettajakohtainen, ei ryhmän tai luokan kortti. Rehtori allekirjoittaa ilmoittautumislomakkeen. Toinen kappale lomakkeesta jää koululle.

Opettajan kirjastokortti on voimassa yhden lukuvuoden kerrallaan 31.7. asti. Jatka kortin voimassaoloaikaa toimittamalla uusi, allekirjoitettu ilmoittautumislomake kirjastoon. Voit toimittaa lomakkeen myös sisäisessä postissa tai salattuna sähköpostina osoitteeseen info.kirjasto@ouka.fi.

Päiväkodin kirjastokortti

Päiväkoti voi hankkia yhden kirjastokortin koko päiväkodille tai oman kortin eri ryhmille. Ilmoittautumislomakkeen allekirjoittaa päiväkodin johtaja.