Tervetuloa Kirjastoreitille!

Kirjastoreitti-sivusto on Oulun kaupunginkirjaston ylläpitämä kirjaston ja koulun sekä varhaiskasvatuksen yhteistyöhön keskittyvät sivusto.

Kirjastoreitti on varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen yhteistyötä. Tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten lukutaitoja sekä tiedonhallinnan taitoja. Kirjastoreittiä kulkemalla jokainen oululainen koululainen pääsee kouluvuosiensa aikana käymään kirjastossa tai kirjastoautossa. He oppivat käyttämään kirjastoa apuna tiedonhaussa ja saavat osallistua kirjavinkkaukseen.

Kirjastoreittiä toteutetaan kirjaston järjestämillä ryhmäkäynneillä sekä verkkomateriaaleilla.

OUTI-verkkokirjasto

Oulun kaupunginkirjasto on mukana STEAM in Oulu -verkostossa. Tarjoamme Oulun kouluille mm. verkko-oppimiskokonaisuuksia STEAM-projektien tiedonhaun tueksi.

300 minuutin lukuhaaste

Kirjastoreitin oppimiskokonaisuudet

Kirjastoreitissä on uusia alakoulun oppimiskokonaisuuksia, joita luokat voivat tehdä opettajavetoisesti koululla tai oppilaat voivat tehdä tehtäviä itsenäisesti oppimisympäristössä. Materiaalit sisältävät kirjastonkäyttöä sekä tiedonhakua opastavia videoita ja tehtäviä. Materiaalit sopivat kaikkien OUTI-kirjastojen kuntien käyttöön. Mediakasvatuskokonaisuudet ovat valtakunnallisessa käytössä. Kaikki oppimiskokonaisuudet löytyvät Kirjastoreitti-sivuilta sekä Oulun koulujen käytössä olevasta Qridi-oppimisympäristöstä.

Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi

Syyslukukaudella 2021 alakoulun kirjallisuusdiplomi löytyy myös Qridistä.

Ajankohtaiset

Ajankohtaista kouluille ja päiväkodeille

Lue syksyn uutiskirje Oulun kouluille

Kirjaston uutiskirje varhaiskasvatukselle

Nähdään kirjastossa! -esitys syksyn palvelukeskittymien tapaamisissa

Koulukirjastojen ja kirjastojen yhteiset ohjeet

Kirjasaaren uutuuskirjalistat vuodelta 2020

Tutustu esitteeseen Polkuja kirjan ja tiedon äärelle - Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa.

Eväitä opiskeluun -sivusto.

Kirjastopelit ja tehtäväradat

Kirjaston tiedonhaun tehtäväsarjat alakouluun ja yläkouluun sekä kirjastojen radat. Lue lisää kirjastopeleistä ja radoista kirjastoissa.