OUTI-verkkokirjasto

Tervetuloa Kirjastoreitille!

Kirjastoreitti-sivusto on Oulun kaupunginkirjaston ylläpitämä kirjaston ja koulun sekä varhaiskasvatuksen yhteistyöhön keskittyvät sivusto.

Kirjastoreitti on Oulun varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen yhteistyömuoto. Tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten lukutaitoja sekä tiedonhallinnan taitoja. Kirjastoreittiä kulkemalla jokainen oululainen koululainen pääsee kouluvuosiensa aikana käymään kirjastossa tai kirjastoautossa. He oppivat käyttämään kirjastoa apuna tiedonhaussa ja saavat osallistua kirjavinkkaukseen.

Kirjastoreittiä toteutetaan kirjaston järjestämillä ryhmäkäynneillä kirjastoissa tai kouluilla. Toinen tärkeä kanava Kirjastoreitin toteutumiseen ovat kirjaston verkkoon tuottamat materiaalit.

Uudet oppimiskokonaisuudet alakouluun

Kirjastoreitissä on uusia alakoulun oppimiskokonaisuuksia, joita luokat voivat tehdä opettajavetoisesti koululla tai oppilaat voivat tehdä tehtäviä itsenäisesti oppimisympäristössä. Materiaalit sisältävät kirjastonkäyttöä sekä tiedonhakua opastavia videoita ja tehtäviä. Jokaisella oppimiskokonaisuudella on myös oma osaamismerkki.

Materiaalit löytyvät Kirjastoreitti-sivuilta sekä Oulun koulujen käytössä olevasta Qridi-oppimisympäristöstä.

Lue lisää:

1.-2. luokkien Taitava Kirjastokettu

3.-4. luokkien Kirjastomestari tutkimusretkellä

5.-6. luokkien Sukella tiedonhaun maailmaan

 

Lue e-kirjoja verkossa

Finna luokkahuone - jokaopen aarreaitta

Tärkeät pikalinkit

Koulujen yhteistyökirjastot ja kirjastovierailun ABC

OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi

OUTI-verkkokirjaston tiedonhaun harjoitustehtävät

300 minuutin lukuhaasteet