Eväitä opiskeluun

Tutustu uuteen Eväitä opiskeluun - lukiolaisen tiedonhankinnan opas -materiaaliin.

Yläkoulun diplomin kirjalistat ja tehtävät löytyvät Diplomilukija-sovelluksesta. Lataa ilmaiseksi!

Sovelluksen avoin lähdekoodi on jaossa GitHubissa.

Tervetuloa Kirjastoreitille!

Kirjastoreitti on Oulun kirjastojen ja koulujen yhteistyötä. Kirjastoreitin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten lukuinnostusta. Kirjastoreitillä tähdätään myös monipuolisten tiedonhankintataitojen saavuttamiseen ja ylläpitämiseen.

Kirjastoreitti-sivustolta löytyy lasten ja nuorten lukemaan innostamista ja tiedonhallinnan taitoja koskevaa materiaalia. Sivuston sisältö on vapaasti käytettävissä ja hyödynnettävissä myös muille kuin oululaisille.

Kirjastoreitti in English.


Kirjastoreittiä kulkemalla jokainen oululainen koululainen pääsee kouluvuosiensa aikana käymään kirjastossa tai kirjastoautossa. He oppivat käyttämään kirjastoa apuna tiedonhaussa ja saavat osallistua kirjavinkkaukseen.

Ekaluokkalaiset tutustuvat lähikirjastoon tai kirjastoautoon. Kolmasluokkalaiset saavat osallistua kirjavinkkaukseen ja viitosille opetetaan tiedonhakua. Seiskat käyvät jälleen tiedonhaun opetuksessa tai osallistuvat kirjavinkkaukseen. Lukiolaiset käyvät opintojensa alussa tutustumassa kirjaston palveluihin.

Päiväkodin, koulun ja kirjaston yhteistyö voi tarkoittaa myös kirjallisuusdiplomiesittelyjä, kirjapaketteja ja satutuokioita sekä koulun erilaisiin tapahtumiin osallistumista. Luokat voivat myös järjestää näyttelyitä ja esityksiä kirjaston tiloissa. Ryhmäkäyntejä voidaan toteuttaa sekä kirjastossa että koululla. 

Facebook Instagram Twitter YouTube

Lue Kiviniemen koulun kuvatarina Myyrän seikkailuista kirjastossa.