Tekstin koko A- A+


Oulun kouluissa on mahdollisuus suorittaa kirjallisuusdiplomi. Alakoululle, yläkoululle ja lukiolle on omat diplominsa. Eskarilaiset suorittavat Lukuhöperö-passin.

Kirjallisuusdiplomi on hieno mahdollisuus osoittaa lukemisen harrastuneisuus siinä missä mitalit urheilussa. Kirjallisuusdiplomin kirjalistoille on valittu paljon innostavaa, kiinnostavaa ja laadukasta luettavaa.

Hyvän lukutaidon voi saavuttaa vain lukemalla paljon! Lukemalla sanavarasto kasvaa ja myös oppimisen taidot kehittyvät. Erityisesti kaunokirjallisuuden lukeminen kehittää lukutaitoa parhaiten. Myös tunnetaidot ja kyky ymmärtää toisen ihmisen maailmaa kehittyy kirjallisuutta lukemalla.

Kirjallisuusdiplomin kirjoja voit lainata Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä. Etsi kirjoja OUTI-verkkokirjastosta. Aineiston varaaminen on ilmaista! Kirjoja löytyy myös koulukirjastoista.
 

Kirjallisuusdiplomien kuvitukset ja graafisen suunnittelun on tehnyt Ella Kukkola. Lukuhöperö-passin hahmot ovat Mäntylä-Snellmanin päiväkodin esiopetusryhmän suunnittelemia ja piirtämiä. 

Lisätietoja kirjallisuusdiplomista:

  • Puhelin Informaatikko Elina Kauppila work 050 361 8285
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.