Rakennusvalvonnan yhteystiedot

Mikäli hankkeelle on perustettu lupahakemus, olkaa yhteydessä rakennusvalvontaan sähköisen järjestelmän viestien kautta. Jos hankkeella on jo ohjaava valmistelija, ottakaa yhteyttä suoraan kyseiseen valmistelijaan (ensisijaisesti sähköisen lupapalvelun kautta).

Henkilökohtaiset sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

Päivystävät asiantuntijat

Päivystysnumerot vastaavat ma-ke, pe klo 9-11 ja 13-15, torstaisin klo 12-15
Huomioittehan, että vastausajat voivat kiireisenä aikana venyä sillä päivystyspuhelimet ovat yleensä ruuhkaisia kesäisin. 
Jos puhelin on varattu tai soitatte päivystysajan ulkopuolella, suosittelemme soittamaan uudestaan. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen rakennusvalvonta@ouka.fi

Päivystävä lupaval­mis­telija 040 702 2286  

Päivystävä lupavalmistelija vastaa akuutteihin kysymyksiin koskien rakennuslupa-asioita, luvanvaraisuutta, kaavoja jne. Mikäli hankkeella on jo ohjaava valmistelija ja/tai hakemus on perustettu tai jätetty, ottakaa yhteyttä suoraan kyseiseen valmistelijaan sähköisen lupapalvelun kautta. Mikäli haluatte sopia tapaamisen tietyn lupakäsittelijän kanssa, tulee sopia aika kyseisen valmistelijan kanssa henkilökohtaisesti.

Päivystävä tarkas­tusin­sinööri 044 703 2711

Päivystävä tarkastusinsinööri on toimistolla em. aikoina ja hoitaa mm. teknisten asioiden ohjaukset ja rakennekuvien esittelyt eikä ajanvaraus ole tarpeen. Mikäli hankkeella on jo ohjaava tarkastusinsinööri, ottakaa yhteyttä suoraan kyseiseen tarkastajaan. Mikäli haluatte sopia tapaamisen tietyn tarkastajan kanssa päivystysaikojen ulkopuolella, tulee sopia aika kyseisen tarkastajan kanssa henkilökohtaisesti.

Asiakaspalvelupiste 08 5584 3500
Yleiset asiat, arkistoon liittyvät pyynnöt ja kysymykset, luvan hakemista koskevat yleiset kysymykset, sähköisen asioinnin käytön kysymykset.

Korjaus­ra­ken­taminen 044 703 2722

Korjausrakentamisen asiantuntijat vastaavat kysymyksiin koskien lupia, arkkitehtuuria sekä teknisiä aiheita.

Uudisrakentamisen ohjauksen aluejakokartta

Aluejakokartassa on ohjeelliset alueet, joita eri lupavalmistelijat ohjaavat uudisrakentamisen hankkeissa. Huomioittehan, että aluejako ei ole täydellinen ja sitova, lomien ja opissaolojen aikaan alueiden hankkeita ohjaavat myös muut lupavalmistelijat ja poikkeamia voi olla myös hankekohtaisesti. Korjausrakentamisen hankkeita ohjaavat korjaustiimin jäsenet, jotka tavoittaa esimerkiksi korjausneuvonnan numerosta.

Muutokset ovat mahdollisia joten suosittelemme kartan katselemista tältä sivulta, kartta päivittyy ain samaan linkkiin.

Sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

Katselmuksen tilaaminen

Korona-virus aiheuttaa muutoksia toimintatapoihimme ja pyydämmekin asiakkailtamme ymmärrystä, teemme parhaamme jotta saamme viranomaistyöt hoidettua poikkeuksellisena aikana rajoitteiden puitteissa. 

Katselmukset tilataan suoraan tarkastuksen suorittavalta tarkastusinsinööriltä. Katselmusta voi tiedustella sähköpostitse tai puhelimitse. Huomioikaa, että tarkastaja vahvistaa aina katselmuksen sopivan hänelle eli, jos ette saa esim. sähköpostiinne vastauksena vahvistusta, olkaa yhteydessä uudestaan. Tarkastajan työ on liikkuvaa ja he eivät voi vastata viesteihin ja puheluihin aina välittömästi. 

Katselmukset hoidetaan tarkastajan parhaaksi katsomalla tavalla. Katselmuksia pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä, videoyhteydellä, kuvien avulla tai mahdollisimman pienen osallistujajoukon kesken paikan päällä. 

Rakennusvalvonnan katselmus tilataan suoraan tarkastajilta vähintään (3) kolme päivää aikaisemmin 

Tarkastajien yhteystiedot löydätte rakennusvalvonnan Yhteystiedot-sivulta

Sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

Asiointipalvelu
luvanhakemiseen

 

Päivystysnumerot vastaavat arkisin
ma-ke, pe klo 9-11 ja 13-15,
to 12-15
 

08 5584 3500 
Toimiston asiakaspalvelu – yleiset kysymykset, asiointipalvelun käyttö, arkisto ja tietopalvelut

040 702 2286
Päivystävä lupavalmistelija – yleiset kysymykset koskien lupahakemuksia, luvanvaraisuutta

044 703 2711
Päivystävä tarkastusinsinööri –katselmukset ja tekniset kysymykset

044 703 2722
Korjausrakentaminen

Lisää yhteystietoja

Uudisrakentamisen ohjaajat Oulun kaupunginosissa rakentamiseen ryhtyville

Liitteen kartassa on esitetty ohjeelliset alueet, joita eri lupavalmistelijat ohjaavat uudisrakentamisen hankkeissa. Alueen ohjaaja antaa teille ohjausta ja neuvontaa, kun alatte suunnitella rakentamista alueelle. Huomioittehan, että aluejako ei ole täydellinen ja sitova ja esim. poissaolojen ja lomien aikana alueiden hankkeita ohjaavat myös muut lupavalmistelijat. Poikkeamia voi olla myös hankekohtaisesti. Muutokset ovat mahdollisia joten suosittelemme kartan katselemista tältä sivulta, kartta päivittyy aina samaan linkkiin.

Palaute

Voit antaa rakennusvalvonnalle palautetta Oulun kaupungin palautejärjestelmän kautta.

Järjestelmän kautta voit antaa palautetta ja ilmoituksia mm. Oulun kaupungin rakennettuun ympäristöön liittyvissä asioissa sekä yleistä palautetta toiminnasta.

Kiireellisissä ilmoituksissa tulee aina ottaa yhteyttä palveluntuottajan päivystysnumeroihin.