Koulukirjaston aineistotietokanta

Oulun koulukirjasto


Oulun kaupungin jokaisessa perusasteen koulussa on koulukirjasto tai koulun yhteydessä toimiva kaupunginkirjaston toimipiste. Koulukirjastojen tavoitteena on innostaa oppilaita lukemaan sekä opettaa hakemaan, arvioimaan ja esittämään tietoa.

Oulun koulukirjastojen toimintaa ohjaa koulukirjaston ohjausryhmä. Koulukirjaston henkilökuntaan kuuluu yksi informaatikko.


Koulukirjaston kokoelmat

Koulukirjastoissa olevat kirjat ja lehdet on tarkoitettu ensisijaisesti koulun oppilaita ja henkilökuntaa varten. Koulukirjasto on aina koulunsa näköinen. Aineistoa hankitaan opetussuunnitelman sisällöt ja opettajien tarpeet huomioiden. Aineiston valinnasta päättää koulu.


Koulukirjastoilla on oma tietokanta

Suurin osa koulukirjastojen aineistosta on tallennettu koulukirjaston tietokantaan. Tietokannan avulla opettajat pystyvät opettamaan tiedonhakua. Tietokannasta koulut näkevät sekä oman että muiden koulukirjastojen aineistot.

Tietokannan ylläpidosta ja aineiston luetteloinnista vastaa koulukirjaston informaatikko Helena Valtakorpi. Oulun koulukirjaston asiakasrekisteri - rekisteriseloste

Kirjastoluotsivideo

 

Koulukirjaston informaatikko

  • Puhelin Helena Valtakorpi cell 044 703 9048
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Kirjastoluotsin opasvihko Kirjastoluotsin opasvihko

Kirjastoluotsin opas on tehty Oulun normaalikoulun Linnanmaan yksikön koulukirjastoon. Opasta voi muokata oman kirjaston tarpeisiin sopivaksi lisenssillä CC-BY-NC-SA 4.0.

Kirjastoluotsin opas (pdf)

Kirjastoluotsin opas (muokattava word-versio)

Ohjeet oppaan käyttämiseksi