Kirjavinkkejä suoraan luokkaasi

Oulun kaupunginkirjasto tarjoaa Oulun kouluille kirjavvinkkauksia etänä eri ikäluokille. Kirjaston vinkkari kutsuu opettajan Teams-kokoukseen, saat linkin sähköpostiisi. Vinkkaus voidaan järjestää myös luokan oppimisympäristössä.

Yhteen etänä järjestettävään kirjavinkkaukseen voidaan ottaa yhtä aikaa 2-3 luokkaa. Sovi koulusi muiden opettajien kanssa yhteisen vinkkauksen tilaamisesta saman luokka-asteen oppilaille. Ilmoita tilausvaiheessa kaikkien opettajien sähköpostit, niin pystymme lähettämään vinkkauslinkin kaikkien sähköpostiin.

Etävinkkauksen kesto on noin 30 minuuttia.

Pikaohjeet vinkkauksiin:

  • opettajan täytyy olla paikalla myös etänä järjestettävässä kirjavinkkauksessa
  • kamera- ja mikkiyhteys luokkaan mikäli se vain on mahdollista. Mahdollistaa vuorovaikutuksen vinkkarin ja oppilaiden välillä.
  • heijasta vinkkaus älytaululle tms.
  • noin 10 minuuttia ennen etätuokion alkamista, tarkista vinkkarin kanssa, että yhteydet, kamerat ja äänet pelaavat
  • ole läsnä, ohjaa tilannetta ja ohjaa keskustelua

Varaa aika vinkkaukseen

Varataksesi kirjavinkkauksen etänä, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Minttu Luomalaan, minttu.luomala(at)ouka.fi, puh. 050 3166 580.

Varaa ehdolle muutamia aikoja, pyrimme toteuttamaan toiveet mahdollisimman hyvin. Ja muista pyytää mukaan myös rinnakkaisluokan opettaja oppilaineen.

 

Lukuviikon 5.-11.4.2021 kirjavinkkaukset

Lukuviikolla Oulun kaupunginkirjasto järjestää useita etävinkkauksia eri luokka-asteille. Varaa vinkkaus omalle luokallesi sikun koulutuskalenterissa.

Alakoulun vinkkaukset ovat Teamsissä, samassa vinkkauksessa voi olla useita luokkia eri puolilta Oulua. Yläkoulun vinkkaus striimataan Youtubeen.


Tarjolla olevat vinkkaukset:

Matkalippu tarinoiden maailmaan, 1.-2. luokille

Salapoliiseja, seikkailuja, harrastuksia ja huumoria. Vinkkauksessa esitellään helppolukuisia kirjoja monenlaiseen makuun.

Lukumatka seikkailuun, 3.-4. luokille

Kirjoissa kohdataan jänniä ja hassuja juttuja. Välillä seikkailuihin otetaan mukaan myös karvaisia kavereita.

Salaisuuksien saarella, 5.-6. luokille

Kirjoissa on jännitystä, huumoria sekä hieman kauhuakin.

 

Mikä maailma!, vinkkaus yläkoululaisille

Ajankohtaisia nuortenkirjoja, jotka johdattelevat lukijan monenlaisiin maailmoihin. Mukana jännitystä ja fantasiaa, ihastumisia ja tavallista arkielämää unohtamatta. Vinkkaus sopii yläkoulun 7.-9. luokkien oppilaille.

Kirjavinkkauksesta lukemiseen

Jotta kirjavinkkauksen hyödyt siirtyisivät heti käytäntöön, on vinkkaukselle hyvä jatke esimerkiksi 300 minuutin lukuhaaste. Löydät haastelaput ja ohjeet Kirjastoreitti-sivuilta. 300 minuutin lukuhaasteen 1. ja 2. osa löytyvät myös Qridi-oppimisympäristöstä.


Saat vinkkarilta listan vinkatuista kirjoista. Oppilaiden kanssa voitte varata kirjoja verkkokirjastosta. Varaamista varten oppilas tarvitsee kirjastokortin ja PIN-koodin. Kirjat voi varata noudettavaksi omaan lähikirjastoon. Katso videolta ohje varauksen tekemiseen:

 

Jos oppilaat haluavat lukea e-kirjoja, tutustukaan yhdessä eKirjastoon Kirjastoreitin Tiedonhaun taitaja -materiaalista löytyvien eKirjasto-videoiden avulla.

Vinkkejä verkossa

Kirjaston Youtube-kanavalta löytyy myös lyhyitä vinkkivideoita sekä Kirjastoliven vinkkaustallenteita lapsille ja nuorille. Katso kirjaston kanavan soittolistat.

Kirjastoreitin vinkkaus kolmasluokkalaisille 21.4.2020

 

Kirjastoreitin vinkkaus 7. luokkalaisille 23.4.2020.