Kirjavinkkejä luokkaasi etäyhteydellä

Oulun kaupunginkirjasto tarjoaa Oulun kouluille kirjavinkkauksia etänä eri ikäluokille. Kirjaston vinkkari kutsuu opettajan Teams-kokoukseen, saat linkin sähköpostiisi. Vinkkaus voidaan järjestää myös luokan oppimisympäristössä.

Yhteen etänä järjestettävään kirjavinkkaukseen voidaan ottaa yhtä aikaa 2-3 luokkaa. Sovi koulusi muiden opettajien kanssa yhteisen vinkkauksen tilaamisesta saman luokka-asteen oppilaille. Ilmoita tilausvaiheessa kaikkien opettajien sähköpostit, niin pystymme lähettämään vinkkauslinkin kaikkien sähköpostiin.

Kirjavinkkauksen teemaviikko lokakuussa

Lukuvuonna 2021-2022 Syysloma on jälleen lukuloma.

Kirjasto järjestää viikolla 42 eli 18.-22.10.2021 useita kirjavinkkauksia etäyhteydellä eskareille, alakoulun ja yläkoulun oppilaille sekä lukion opiskelijoille lokakuussa. Eskareiden ja alakoulun vinkkaukset järjestetään teamsin välityksellä. Yläkoulun ja lukion vinkkaukset striimataan Youtubeen ja niistä tulee tallenne kirjaston Youtube-kanavalle.

 

Ohjeet opettajalle vinkkauksiin

  • opettajan täytyy olla paikalla myös etänä järjestettävässä kirjavinkkauksessa
  • kamera- ja mikkiyhteys luokkaan mikäli se vain on mahdollista. Mahdollistaa vuorovaikutuksen vinkkarin ja oppilaiden välillä.
  • heijasta vinkkaus älytaululle tms.
  • noin 10 minuuttia ennen etätuokion alkamista, tarkista vinkkarin kanssa, että yhteydet, kamerat ja äänet pelaavat
  • ole läsnä, ohjaa tilannetta ja ohjaa keskustelua

Jotta kirjavinkkauksen hyödyt siirtyisivät heti käytäntöön, on vinkkaukselle hyvä jatke esimerkiksi 300 minuutin lukuhaaste. Löydät haastelaput ja ohjeet Kirjastoreitti-sivuilta.
 

Saat vinkkarilta listan vinkatuista kirjoista. Oppilaiden kanssa voitte varata kirjoja verkkokirjastosta. Varaamista varten oppilas tarvitsee kirjastokortin ja PIN-koodin. Kirjat voi varata noudettavaksi omaan lähikirjastoon.

Jos oppilaat haluavat lukea e-kirjoja, tutustukaan yhdessä eKirjastoon Kirjastoreitin Tiedonhaun taitaja -materiaalista löytyvien eKirjasto-videoiden avulla.


Varaa aika kirjavinkkaukseen etänä

Voit varata ajan kirjavinkkaukseen verkkolomakkeella. Otamme yhteyttä sähköpostitse tarkempien yksityiskohtien sopimista varten.


Alakoulun kirjavinkkaus etänä: Varaa vinkkaus verkkolomakkeella

Yläkoulun tai lukion kirjavinkkaus etänä: Varaa vinkkaus verkkolomakkeella


Lisätietoja kirjavinkkauksista etänä: kirjastonhoitaja Minttu Luomala, minttu.luomala(at)ouka.fi, puh. 050 3166 580.


Tarjolla olevat etävinkkaukset

Etävinkkauksen kesto on noin 30 minuuttia.


Matkalippu tarinoiden maailmaan, 1.-2. luokille

Salapoliiseja, seikkailuja, harrastuksia ja huumoria. Vinkkauksessa esitellään helppolukuisia kirjoja monenlaiseen makuun.

Lukumatka seikkailuun, 3.-4. luokille

Kirjoissa kohdataan jänniä ja hassuja juttuja. Välillä seikkailuihin otetaan mukaan myös karvaisia kavereita.

Salaisuuksien saarella, 5.-6. luokille

Kirjoissa on jännitystä, huumoria sekä hieman kauhuakin.

 

Mikä maailma!, vinkkaus yläkoululaisille

Ajankohtaisia nuortenkirjoja, jotka johdattelevat lukijan monenlaisiin maailmoihin. Mukana jännitystä ja fantasiaa, ihastumisia ja tavallista arkielämää unohtamatta. Vinkkaus sopii yläkoulun 7.-9. luokkien oppilaille.