Kirjavinkkejä luokkaasi etäyhteydellä

Oulun kaupunginkirjasto tarjoaa Oulun kouluille kirjavinkkauksia etänä eri ikäluokille. Kirjaston vinkkari kutsuu opettajan Teams-kokoukseen, saat linkin sähköpostiisi. Vinkkaus voidaan järjestää myös luokan oppimisympäristössä. Etävinkkauksen kesto on noin 30 minuuttia.

Yhteen etänä järjestettävään kirjavinkkaukseen voidaan ottaa yhtä aikaa 2-3 luokkaa. Sovi koulusi muiden opettajien kanssa yhteisen vinkkauksen tilaamisesta saman luokka-asteen oppilaille. Ilmoita tilausvaiheessa kaikkien opettajien sähköpostit, niin pystymme lähettämään vinkkauslinkin kaikkien sähköpostiin.

Keväällä järjestämme jälleen kirjavinkkausten teemaviikon etänä Lukuviikolla 4.-10.4.2022.


Tarjolla olevat etävinkkaukset:


Matkalippu tarinoiden maailmaan, 1.-2. luokille

Salapoliiseja, seikkailuja, harrastuksia ja huumoria. Vinkkauksessa esitellään helppolukuisia kirjoja monenlaiseen makuun.

Lukumatka seikkailuun, 3.-4. luokille

Kirjoissa kohdataan jänniä ja hassuja juttuja. Välillä seikkailuihin otetaan mukaan myös karvaisia kavereita.

Salaisuuksien saarella, 5.-6. luokille

Kirjoissa on jännitystä, huumoria sekä hieman kauhuakin.

 

Mikä maailma!, vinkkaus yläkoululaisille

Ajankohtaisia nuortenkirjoja, jotka johdattelevat lukijan monenlaisiin maailmoihin. Mukana jännitystä ja fantasiaa, ihastumisia ja tavallista arkielämää unohtamatta. Vinkkaus sopii yläkoulun 7.-9. luokkien oppilaille.

Ohjeet ja vinkkausten varaaminen

  • Varaa kirjavinkkaus etänä myös hyvissä ajoin, suositus on pari viikkoa ennen vinkkausta.
  • Opettajan täytyy olla paikalla myös etänä järjestettävässä kirjavinkkauksessa.
  • Kamera- ja mikkiyhteys luokkaan mikäli se vain on mahdollista. Mahdollistaa vuorovaikutuksen vinkkarin ja oppilaiden välillä.
  • Heijasta vinkkaus älytaululle tms.
  • Noin 10 minuuttia ennen etätuokion alkamista, tarkista vinkkarin kanssa, että yhteydet, kamerat ja äänet pelaavat.
  • Ole läsnä, ohjaa tilannetta ja ohjaa keskustelua.

Jotta kirjavinkkauksen hyödyt siirtyisivät heti käytäntöön, on vinkkaukselle hyvä jatke esimerkiksi 300 minuutin lukuhaaste. Löydät haastelaput ja ohjeet Kirjastoreitti-sivuilta.
 

Saat vinkkarilta listan vinkatuista kirjoista. Oppilaiden kanssa voitte varata kirjoja verkkokirjastosta. Varaamista varten oppilas tarvitsee kirjastokortin ja PIN-koodin. Kirjat voi varata noudettavaksi omaan lähikirjastoon.

Jos oppilaat haluavat lukea e-kirjoja, tutustukaan yhdessä eKirjastoon Kirjastoreitin Tiedonhaun taitaja -materiaalista löytyvien eKirjasto-videoiden avulla.


Varaa aika verkkolomakkeella

Voit varata ajan kirjavinkkaukseen verkkolomakkeella. Ota yhteyttä mielellään pari viikkoa ennen toivottua vinkkausaikaa. Otamme yhteyttä sähköpostitse tarkempien yksityiskohtien sopimista varten.


Alakoulun kirjavinkkaus etänä: Varaa vinkkaus verkkolomakkeella

Yläkoulun tai lukion kirjavinkkaus etänä: Varaa vinkkaus verkkolomakkeella


Lisätietoja kirjavinkkauksista etänä: kirjastonhoitaja Minttu Luomala, minttu.luomala(at)ouka.fi, puh. 050 3166 580.

Kohti lukulomaa - vinkkausviikko 2021


Kiitos osallistumisesta! Kirjavinkkejä oli kuuntelemassa yhteensä 102 ryhmää ja yhteensä 1993 lasta, nuorta ja aikuista. Tästä löydät yläkoulun ja lukion vinkkausten tallenteet sekä kaikkien vinkkausten kirjalistat.

Kirjalistat pystyy tulostamaan lähettämällä kirjalistan OUTI-verkkokirjastosta omaan sähköpostiin. Viesti tulee sähköpostiin nimellä Luettelon tietueet. Sähköpostista kirjalistan voi tulostaa tekstimuodossa.


Ma 18.10.


Ti 19.10.


Ke 20.10.


To 21.10.