Sähköinen asiointi- ja lupapalvelu

Rakennusvalvonnan sähköisen asiointipalvelun kautta voi jättää lupahakemuksia ja pyytää ennakkokäsittelyä rakennushankkeeseensa liittyen. Ammattilaiset voivat lisäksi pyytääkäyttösuunnitelman hyväksyttämistä tai ennakkolausuntoja työryhmiltä tai eri viranomaisilta.

Asiointipalvelun kautta voi jättää rakennus-, toimenpide, maisematyö- ja purkamislupahakemuksia rakennusvalvonnan käsiteltäväksi. Yleensä hakemuksen täyttää rakennushankkeeseen ryhtyvän valtuuttama pääsuunnittelija. Lupahakemuksen perustaminen edellyttää vahvaa tunnistautumista joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Lupaa haetaan rakennuspaikan haltijan/haltijoiden nimellä ja suostumuksella. Tarvittaessa hakemukseen liitetään hakemuksen perustajalle osoitettu valtakirja luvan hakemiseen.

Kaikkien hankkeen vastuuhenkilöiden tiedot ilmoitetaan hakemuksessa ja he voivat vahvistaa osallistumisensa hankkeeseen sähköisesti. Vastuuhenkilöillä on muokkausoikeus hankkeeseen.

Hakemuksen perustaja voi antaa luku- tai muokkausoikeuden hakemukseen rakennushankkeeseen ryhtyvälle ja muille asianosaille henkilöille. Käyttöoikeudet annetaan käyttäjätunnusten perusteella.

Pääpiirustukset ja muut tarvittavat asiakirjat liitetään hakemukseen ohjeiden mukaisesti nimettyinä pdf-tiedostoina.

Päätöksen jälkeen sähköisesti allekirjoitettu lupapäätös ja sähköisesti leimatut piirustukset löytyvät hankkeen päätös-välilehdeltä.

Rakennustyön aikaiset katselmukset ja tarkastukset kirjataan hankkeen katselmukset –välilehdelle.

Mahdolliset kysymykset asiointipalvelusta voi lähettää osoitteeseen epalvelut.rakennusvalvonta@ouka.fi.

Linkki sähköiseen palveluun 

 

29.10.2019 / ET

Pikaohje hakemuksen täyttämiseen

Kirjaudu palveluun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, voit luoda sellaisen klikkaamalla kirjautumissivulla kohtaa Luo uusi käyttäjätunnus.

Klikkaa Luo uusi -painiketta.

Valitse oikea toimenpide eli hankkeeseesi sopiva lupahakemus.

Tunnistaudu vahvasti.

Valitse rakennuspaikka joko kirjoittamalla hakukenttään osoite tai kiinteistötunnus tai kartalta osoittamalla.

Lisää rakentamistoimenpide (uusi rakennus, laajennus, muutostyö tai purkutoimenpide). Rakentamistoimenpiteitä voi olla useita.

Jos kyseessä on uusi rakennus, täytä rakennuksen tiedot. Jos kyseessä on laajennus tai muutostyö, valitse toimenpiteen kohteeksi rakennus ja tee tarvittavat muutokset ja lisäykset tietoihin. Jos kyseessä on purkaminen, valitse purkamisen kohteeksi rakennus.

Lisää selostus (pääasiallinen rakennustoimenpide, lyhyt selostus rakennustoimenpiteistä sekä tarvittaessa lisäselvitykset ja poikkeukset).

Lisää yhteyshenkilöt. Hakijan ja maksajan tiedot ovat pakollisia. Lupaa tulee hakea kaikkien rakennuspaikan haltijoiden nimellä.

Lisää vastuuhenkilöt. Täytä vähintään vastuuhenkilön nimi ja sähköpostiosoite ja tallenna. Valitse alasvetovalikosta Sähköinen vastuuhenkilön vahvistaminen ja lähetä vahvistuspyyntö.

Lisää tarvittavat liitteet pdf-muodossa. Liitteiden nimien on ehdottomasti oltava ohjeiden mukaiset. Ohjeiden vastaisesti nimetyt liitteet hidastavat hakemuksen käsittelyä.

Jos haluat pyytää hankkeellesi ennakkokäsittelyä (pyytää esim. kommentteja suunnitelmista), voit tehdä sen missä vaiheessa tahansa lähettämällä viestin kohdassa ennakkokyselyt ja viestit.

Anna tarvittaessa käyttöoikeuksia muille henkilöille. Käyttöoikeudet (luku- tai muokkausoikeus) annetaan käyttäjätunnuksen perusteella.

Jätä lupahakemus kohdassa Luvan hakeminen.

Oranssi huutomerkki   tarkoittaa, että jokin pakolliseksi määritelty tieto puuttuu eikä hakemusta voi jättää. Täydennä puuttuva tieto ennen hakemuksen jättämistä.

 

29.10.2019 / ET

Linkki sähköiseen asiointipalveluun

Asiointipalvelun ohje

Rakennusvalvonnan yhteystiedot

Opastus rakennusvalvonnan sähköiseen asiointiin - video

Opastus lupahakemuksen tekemiseen - video

Karttakauppa

Rakentamiseen tarvittavat kartat voit hankkia kätevästi kaupungin Karttakaupasta. Mm. pienien hankkeiden pohjakartaksi soveltuvia pdf-karttoja voi  ladata palvelusta ilmaiseksi ja tarkemmat/laajemmat karttamateriaalit voi ostaa palvelusta dwg-muodossa.

karttakauppa.ouka.fi/