Pientalorakentajat

Hyvä pientalon rakennuttaja!

Käynnistyvä rakennushanke on yksi elämänne suurimmista taloudellisista investoinneista, jossa onnistuminen ei saa olla sattumanvaraista. Laatuvalintojen tulee olla tietoisia ja harkittuja sekä niiden tulee määräytyä omista lähtökohdista. Rakentamisessa olennainen laatu on etupäässä muuta kuin näkyvien pintamateriaalien valintoja.

Oulun kaupungin Rakentajan polku on sivusto, jolta löydät keskitetysti hyödyllistä tietoa aloittaessasi pientalon rakentamista.

Oulun rakennusvalvonnan kokonaisvaltainen laadunohjaus sisältää sekä arkkitehtonisen että teknisen laadunohjauksen.

Oulun rakennusvalvonta ohjaa ja opastaa pientalorakentajaa pientalorakentamisen ennakko-ohjauksella, laatukoulutuksilla, laatuohjeistuksella ja laadunarviointijärjestelmillä. Laadunohjaus sisältyy rakennusluvan hintaan ja se on tarkoitettu kaikille rakentamista suunnitteleville oululaisille.

Laadunohjauksesta saa parhaimman hyödyn osallistumalla jo ennen varsinaisen suunnittelun käynnistymistä laadunohjausiltoihin, joita järjestetään vuosittain keväällä ja syksyllä. Rakennusvalvonta suosittelee kaikille tontinsaajille ja pientalorakentajille keskimäärin neljän kuukauden työskentelyn suunnittelun ja ohjausjärjestelmän parissa ennen varsinaista rakentamisvaihetta.

Pientalon rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa. Rakennusluvan hakemista koskevat ohjeet löytyvät Rakennuslupa-sivulta.

Kaavoitetuilla alueilla rakentamista ohjataan kaavan lisäksi myös rakentamistapaohjeilla. Aluekohtaiset rakentamistapaohjeet löydät Kaavat ja rakentamistapaohjeet -sivulta.

.............................................................................................

PIENRAKENTAJAPERHEEN OMAKOTITALOHANKE

.............................................................................................

PIENTALOSUUNNITTELIJAT

Rakennusvalvonnassa on ammattilaiskansioita, joista voi etsiä itselle sopivia pientalosuunnittelijoita (arkkitehti, rakennesuunnittelija, LVI/S-suunnittelija) ja vastaavia työnjohtajia. Lisää yhteystietoja löytyy myös

Pääsuunnittelijat, rakennussuunnittelijat ja vastaavat työnjohtajat voivat jättää yhteystietonsa rakennusvalvontaan. Yhteystietokortit ovat nähtävissä rakennusvalvonnan asiakaspalvelussa.

Asiointipalvelun ohje ja opastusvideot

Rakennusvalvonnan yhteystiedot

Rakentajan polku

Rakentajan polku -sivustolla on kattava tietopaketti pientalon rakentamista tai rakennuttamista aloittaville.

Asiointi rakennusvalvonnassa

Käyntiasiointi rakennusvalvonnassa tapahtuu asiakaspalvelupisteen kautta ja suosittelemme varaamaan ajan, jotta voimme varmistaa hyvän palvelun. Ilman ajanvarausta teitä palvelevat päivystävä lupavalmistelija ja insinööri.

Mikäli hankkeella on jo lupavalmistelija, ota ensisijaisesti yhteyttä sähköisen asiointipalvelun kautta valmistelijaan tai sovi hänen kanssaan aika henkilökohtaiseen tapaamiseen.

Rakennusvalvonnan yhteystiedot

Käyntiosoite: Solistinkatu 2
Postiosoite: PL 38, 90015 Oulu

Asiakaspalvelu 08 5584 3500

Päivystävä lupavalmistelija 040 702 2286
(Ma klo12-16, Ti - Pe klo 8-11 ja 12-16)

Päivystävä tarkastusinsinööri 044 703 2711
(Ma klo12-16, Ti - Pe klo 8-11 ja 12-16)

Korjausneuvonta 044 703 2722

Sähköposti
rakennusvalvonta(at)ouka.fi

Tarkemmat puhelinnumerot

Aukioloajat
Ma–pe klo 8.00–16.00

Anna palautetta

Pientalon laadunarvioinnin työkalut

"Kun ryhdyt rakentamaan"-laatupolku